Huone yhdeksän täynnä - entä sitten?

Astrologian symboliikkaa voi lähestyä mitä yksinkertaisimmilla tavoilla. Kaikkein yksinkertaisin on aurinkomerkkiastrologia, sitten tulevat menetelmät, joissa huomioidaan karkeasti vain Auringon, askendentin ja Kuun merkki, kenties Kuun vaihe jne. Lopulta meillä on koko kartta kädessä ja siinä on paljon symboleita. Yksinkertaistavaa on myös yrittää tehdä määrällisiä analyysejä kartan sisällöstä. Voimme katsoa esimerkiksi kenellä on maksimimäärä planeettoja tietyssä huoneessa. Siitä voi saada vihiä mitä tuo kyseinen huone lopultakin yrittää kertoa ja parhaassa tapauksessa jokin epävarma asia vahvistuu mielessä ja huonossa tapauksessa käy niin että epävarmuus huoneen merkityksestä vain kasvaa.

Nämä lähtökohdat pitäen mielessä, keräsin joitakin esimerkkejä 9.huoneen sisällöstä. Nämä ovat pääosin peräisin saksalaisesta tietokannasta Datenbank (http://www.astrosuche.net/), josta voi etsiä valituilla kriteereillä sopivia karttoja. Tässä joitakin ulkomaisia ihmisiä, joilla on runsaasti planeettoja 9.huoneessa (Placidus-huonejärjestelmässä). Kuten voi huomata, kaikki eivät suinkaan ole kovin tunnettuja - ainakaan täällä Suomessa.

Ulkomaisia 9.huoneen ihmisiä (suluissa 9.huoneen planeetat):

1. Heinrich von Brentano - Saksalainen poliitikko, ulkoministeri, konservatiivi (Aurinko, Merkurius, Mars, Jupiter, Neptunus ja Pluto - kuusi planeettaa).
2. Eduard Brissaud - "hermotautilääkäri", neurologi, erityisenä kiinnostuksena hysteria ja Parkinsonin tauti. (Aurinko, Pluto, Uranus, Saturnus, Merkurius).
3. Howard Brundage - aikanaan kuuluisa julkaisija ja sijoitusneuvoja (Aurinko, Kuu, Merkurius, Venus, Mars ja Jupiter). 4. Jean Cabannes - fyysikko, tutkija, valoilmiöt, nainen (Aurinko, Kuu, Merkurius, Venus, Mars ja Jupiter).
5. Richard Cripps - Poliitikko, valtiovarainministeri, 4 vrk nuorempi kuin Hitler (Aurinko, Merkurius, Venus, Mars, Neptunus ja Pluto). 6. Leslie Hunter - kirkonmies, jumaluusoppinut, Sheffieldin piispa (Aurinko, Merkurius, Mars, Jupiter, Neptunus ja Pluto). Hänen erikoisuutensa oli se, että hän kuului jos johonkin kirkolliseen, akateemiseen tai sosiaalisen kuppikuntaan - brittiläinen supersopeutuja siis.
7. George Mackie - maalari ja kirjadesigneri yliopistopainossa, arvostettu, kahden kuninkaallisen Seuran jäsen (Aurinko, Merkurius, Mars, Jupiter, Neptunus ja Pluto).
8. Ricky Nelson, ensimmäisiä teini-idoleja 50-luvulla, pehmeä rockmuusikko; aikanaan Elviksen jälkeen toiseksi suosituin; kuoli lento-onnettomuudessa 45-vuotiaana. (Aurinko, Merkurius, Jupiter, Saturnus ja Uranus).
9. Nelson Rockefeller - poliitikko, kuvernööri, rahakkaan mahtisuvun jäsen (Aurinko, Merkurius, Mars, Jupiter, Neptunus ja Pluto).
10. Jennifer Jason Lee, näyttelijätär, joka on näytellyt erityisesti neuroottisia, haavoittuvia ja hauraita naisia. Isä kuoli helikopterin siipien leikatessa häneltä pään (hm, isäkuvalta puuttuu pää...- (Mars/Saturnus/Merkurius/Aurinko/Jupiter/Venus 9.huoneessa). Lee on syntynyt 2 vrk ennen Garth Brooksia saman Vesimies-stelliumin aikana v. 1962.
11. Garth Brooks, kantrilaulaja, joka 90-luvulta lähtien on ollut myyntitilastojen kärjessä USA:ssa, mutta mainetta on tullut myös maailmalta. Mars/Saturnus/Merkurius/Aurinko/Jupiter/Venus 9.huoneessa.
12. Oliver de Kersauson, purjehtija, maailmanmatkaaja, joka on kilpaillut Ellen MC Arthurin kanssa nopeimman maailmanympäripurjehtijan tittelistä. (Kuu/Venus/Pluto/Merkurius/Jupiter/Mars 9.huoneessa).
13. Sophie Toscan du Plantier, elokuvaihminen, tv- ja filmituottaja ja kuuluisan tuottajan vaimo, murhattiin raa'asti Irlannissa 1996. (Aurinko/Uranus/Mars/Kuu/Merkurius/Pluto 9.huoneessa).

Suomalaisia:

1. Merja Ikkelä - takavuosien hanuritähti, lapsitähti, matkaili runsaasti ulkomailla, nyttemmin opettajana Sibelius-akatemian kansanmusiikkiosastolla. Merkurius/Kuu/Mars/Uranus/Jupiter 9.huoneessa, viisi planeettaa.
2. Asko Jantunen - lääkäri, rajatiedon tutkija ja ajattelija, kuoli nuorena. Saturnus/Venus/Pluto/Merkurius/Kuu 9.huoneessa, viisi planeettaa.
3. Aino Ackte - oopperatähti, maailmanmatkaaja, suurten oopperalavojen diiva. Kuu/Neptunus/Aurinko/Merkurius 9.huoneessa, SIIS "vain" neljä planeettaa.

Tunnettuja ihmisiä, joilla tietty planeetta 9.huoneessa:
Aurinko 9.huoneessa: Martha Stewart (myös Pluto, Kheiron) - sisäpiirin tiedolla osakkeiden myyntiä, josta seurasi pitkällinen oikeusjuttu, tuomio ja enemmän tai vähemmän katkera vetäytyminen jne.
Kuu 9.huoneessa: Angelina Jolie - adoptoituja lapsia; Maria Guzenina, poliitikko; Anna Nicole Smith, nainen joka halusi kaiken - 90-vuotiaan sulhasen kautta (Kuu ja Venus 9.huoneen kärjellä).
Merkurius 9.huoneessa: Michael Moore, räväkästi kriittinen USA:n elämäntavan ja politiikan arvostelija.
Venus 9.huoneessa: Venus Williams (myös Aurinko), (Emily Bronte, Eino Leino).
Mars 9.huoneessa: Tiger Woods (golfaaja, joka on tienannut pelkistä voitoista $53,000,000 plus muut tulot, sponsoroinnit, mainostulot, sijoitukset ym.; Madonna; skeptikko Nils Mustelin, ruotsalainen demari-poliiitikko, Mona Sahlin, joka on usein ollut nousussa Ruotsin poliittisen elämän kärkeen.
Jupiter 9.huoneessa: ks. edellä. Lisää: Joschka Fischer, Saksan vihreä ex-ministeri.
Saturnus 9.huoneessa: Paavi Benediktus XVI, Saturnus Jousimiehessä ja 9.huoneessa; Condoleezza Rice (myös Merkurius/Neptunus). Kheiron 9.huoneessa: Phil Mc Graw, psykologi Dr. Phil.
Uranus 9.huoneessa: Steve Irwin, Äiti Amma - hali mua.
Neptunus 9.huoneessa: Jope Ruonansuu; Elvis, Art Buchwald, humoristi, jonka kuolinvideo alkaa sanoilla: "Hei, mun nimi on Art Buchwald ja mä kuolin just."
Pluto 9.huoneessa: Teemu Selänne; Vesa-Matti Loiri; (Liz Greene); Gianni Versace.

Ja vielä eräs tapa nähdä 9.huoneen merkitys. Jigsaw on australialainen astrologinen ohjelma, jonka on ohjelmoinut Mark McDonough ja ohjelman suunnittelusta ja teksteistä vastaavat Bernadette Brady ja Graham Dawson. Se tekee ryhmäanalyysejä ja analysoi mikä rooli kullakin jäsenellä on ryhmässä. Avaruudessa käyneitä amerikkalaisia astronautteja on 34 (tai oli jokin aika sitten). Ryhmäanalyysi kertoo aluksi, että eniten painottunein merkki on Kaksonen (tiedonkeruu, havaintojen teko, informaation välittäminen) mutta huonepainotus pisteytettyinä on astronauteilla seuraava:

9th 236; 8th 229; 10th 223; 12th 202; 11th 191; 2nd 180; 1st 176; 3rd 171; 5th 167; 4th 162; 7th 158; 6th 149.

Huonetulkinnan lopuksi ohjelman teksti (Bernadette Brady) toteaa: "...they will travel, as a group, further than any of them as individuals have ever gone before." "He matkustavat ryhmänä pidemmälle kuin kukaan yksilö on heitä ennen." Jigsaw-ohjelma käyttää esimerkkinä myös John F. Kennedyn perhettä (John, Jacqueline, John jr., Patrick, Caroline) ryhmäanalyysissä. Myös siinä 9.huone on painokkain.

Huoneiden perinteisissä määritelmissä ei ole mitään vikaa kunhan muistaa sen että eri lähtökohdista olevien ihmisten mahdollisuudet ilmaista huoneidensa sisältöä voivat vaihdella suuresti.

Yllä kantrilaulaja Gart Brooksin kartta. Brooks on periamerikkalainen suosikki, jota vähän tunnetaan suuren yleisön joukossa Suomessa. Levymyynti on ollut huikea ja mies on 9.huoneen mukaisesti "kiertänyt maailmaa" keikoilla. "Most-loved and best paid" kantrilaulaja USA:ssa. Enä koulutus? Urheilustipendiaattina sisään yliopistoon ja tutkinto mainos- ja markkinnoinnin alalta. Brooks syntyi vuoden 1962 suuren Vesimies-rykelmän aikaan.

Perinteisesti 9.huone kertoo halusta löytää paikka yhteiskunnassa opiskelemalla, hankkimalla tietoa, valmistelemalla itseään teoreettisesti hallitsemaan jonkun tiedon alueen. He antavat kouluttaa itsestään työntekijän johonkin yhteiskunnan sovinnaisen perinteen mukaiseen tehtävään. Toinen vahva alue, liikkumisen vapaus, matkustelu, näkyy useilla myös. Sosiaalisen aseman kautta vaikuttaminen on myös mukana esimerkeissä. 9.huoneessa valmistellaan sosiaalista nousua. Mutta kuten esimerkit osoittavat 9.huoneen asioihin kuuluu kyky julkistaa asioita, mielipiteitä, tietoa, informaatiota. Se voi loppujen lopuksi olla voimakkain motiivi. Jotkut julkaiset kirjoja, nyttemmin digitaalista sisältöä, äänilevyjä, jotakin, joka leviää yhteiskunnassa ja kulttuurissa laajalle ja siten pääsee vaikuttamaan ihmismassojen mieliin. "Julkinen sanoma" on mielestäni 9.huoneen ydin. Pelkkä sopeutuminen yhteisöön opiskelu, tiedon avulla edustaen jotain etablisoitua laitosta tai perinnettä ei useinkaan riitä, pitää olla jonkin oma sanoma, laajalle leviävä viesti.

Raimo Nikula, 15.11.2019


Takaisin arkistoon