VIIKONPÄIVIEN ASTROLOGIA


Tässä artikkelissa käsitellään kevytmielisesti väitettä: minä viikonpäivänä olet syntynyt - sellainen olet. Se on varmasti yhtä pätevä väite kuin: kerro mitä syöt, sellainen olet. Miksi olet syntynyt, on kysymys, johon sinun täytyy syvämietteisesti itse onkia vastaus - tai kysyä äidiltä. Ellet tiedä syntymäsi viikonpäivää, kelaa sivu loppuun.

Astrologiahan perustuu jonkun sovitun aikajakson sisäisen dynamiikan tuntemiseen. Siitä syntyvät 12 eläinradan merkkiä heijastaen vuodenaikojen vaihtelua. Siitäpä myös vuorokauden rytmin mukaan syntyvät aamu- päivä- ilta ja yöihmiset, eli virkut, posottajat, lepuuttajat ja lepattavat yökiitäjät. Kuun kierto voidaan jakaa jopa 28 vaiheeseen, joista jokainen sisältää merkityksiä jotka liittyvät vaiheen asemaan koko kiertojaksossa. Mutta entäpä viaton viikkomme, seitsemän päivää, joiden aikana juutalaisten jumala loi ja lepäsi viimein sapattina? Onko niistä mihinkään? On! Vanhanajan astrologi pani aina merkille minä viikonpäivänä kalenterissa lapsi syntyi. Viikko on tosin ihmisen luoma kalendaarinen osa kuten kuukausi ja vuosikin ja sisältää siten keinotekoisuutta koska Kuun kiertojaksoa (29.5 vrk) ja Auringon kiertojaksoa (365.25 vrk) ei ole koskaan saatu yhdistymään luontevasti toisiinsa. Kuitenkin perusfilosofiana on käsitys kaiken olevaisen rytmisyydestä ja jaksottaisuudesta. Jokainen luonnollinen aikajakso heijastaa luonnollista kehitysrytmiä, joka määrittelee, mitä missäkin vaiheessa on luontevaa tehdä. Samoin ihmistyyppien tasolla se merkitsee luonnon suorittamaan määrittelyä kun lapsi syntyy viikon mittaisen syklin tiettynä päivänä. Hänellä on silloin oma asemansa, positio, viikon rytmissä, jona aikana ihmisen arkielämä käy läpi vaiheet arjen ankeasta harmaudesta juhlapäivän korkeaan huumaukseen.

Viikko on neljäsosa kuukaudesta (kuunkierrosta) ja muodostaa arkisen ajan mittauksen jakson. Viikko on sopivasti pyöreä aikamitta muodostaen vastineen kuunkierron neljännekselle (28 vrk/4=7). Viikko on vuorokauden jälkeen tunnettavin ajanjakso, jonka aikana rutiinityöt ja elämänvaiheet käydään läpi. Mutta oleellista viikonpäivässä on se tausta, jonka oma viikonpäivä antaa syntymälle. Ihminen voi syntyä vuodenajasta kesällä, jolloin luonnossa suvunjatkaminen on hyvässä vauhdissa; pesä on valmis ja uutta sukupolvea ruokitaan ja kasvatetaan. Samoin vuorokauden rytmin mukaan voidaan luokitella ihminen sen mukaan, mikä on tyypillistä jos syntyy vaikkapa aamulla kello kahdeksalta. Myös viikko on oma suljettu ajallinen yksikkönsä. Jokaisena viikonpäivänä on tyypillistä tietty tunnelma, perussävy, joka tulee viikonpäivän asemasta suhteessa koko viikon rytmiin. Maanantai on erilainen kuin keskiviikko, ja perjantai on kumpaakin kummempi päivä. Mutta miten? Seuraavassa lyhyet kuvaukset viikonpäivien ihmistyypeistä – meitä on sen seitsemää sorttia.

SEITSEMÄN TYYPPIÄ

MAANANTAI

Tehtävä
Panna asiat liikkeelle, aloittaa, sopeutua ja virittäytyä. Viikko alkaa maanantaista, Kuun päivästä, joka ihmistyypin syntymäpäivänä korostaa halukkuutta - tai haluttomuutta - aloittaa uusi arkinen työjakso.

Maanantai-ihmiset ovat suuntautuneet aloitteita kohti, mutta joutuvat usein jatkamaan siitä mihin on jääty mennä viikolla. Viikonloppu vapaa-aikoineen, juhlineen ja kokemuksineen on takana, maistuuko arki, onko krapula ohi? Maanantaina voi vielä muistella kuinka hauskaa oli viikonloppuna, mutta se ei paljon auta. Uusi viikko edessä! Maanantai-ihminen on tuntosarvilla varustettu suuntija, joka haistelee ilmaa ja tuulensuuntaa ennen kuin lähtee liikkeelle - jos lähtee ollenkaan. Hän viihtyy usein vaatimattomassakin roolissa, elää arkista elämää ja vihaa sunnuntaita, jolloin ihmiset pynttäytyvät parhaimpiinsa, vetävät arvokkaan naamarin ylleen eivätkä enää muistuta ollenkaan itseään. Hän on mutkaton, usein improvisoiva, väliaikaisten ratkaisujen ihminen, joka ei usko elämän, ihmisyyden, maailman tai itsensä lopullisuuteen eikä absoluutteihin. Jotain on tehtävä, viikko on alkanut, elettävä on, töihin on mentävä, perheestä täytyy huolehtia - hohhoijaa tulisi ilta että pääsisi pian näkemään unia... Hänessä on maaseudun eläjän tai luomuihmisen vikaa koskapa tykkää luonnosta, lapsista ja kissoista. "Pieni on kaunista". Maanantaina syntyneet ovat tavallisesti arkisia ja sulautuvat joukkoihin, mutta voivat nousta edustamaan kansan syviä rivejä tai kollektiivisen alitajunnan aktivoimia arkkityyppejä. Suuremmalla tasolla maanantai-ihminen on siten kansansa tai ryhmänsä edustaja tavalla tai toisella. Psyyken syvemmällä tasolla hänen heikkoutensa ovat hysteerisestä rakenteesta johtuva yliherkkyys ja elämänpelko. Hänen kuolemansyntinsä on tietämättömyys.

Esim. Luther, UKK, Churchill, Kim Il-Sung, Sean Connery, Paul Simon, Tapio Rautavaara, Vexi Salmi, Armi Kuusela, Väinö Linna, Paavo Väyrynen (nuku yön yli, vaihda aamulla puoluetta), Arto Paasilinna, Lasse Pöysti, Jari Tervo.

TIISTAI

Tehtävä
Vallata lisää tilaa, lisätä energiaan, kilpailla ja viedä asioita eteenpäin. Tiistaina pohjaa on luotu, viikko on jo vauhdissa, sitä ei haittaa maanantaiaamun ankeus, elämänhalun puute tai tympäännyttävä pakkopullan vääntö.

Marsin hallitsemat tiistai-ihmiset ovat toimeliaita ja elämään kiinni käyviä. Heitä kannustaa kiihtynyt halu saada aikaan jotain kouriintuntuvaa ja näprätä käsillään. He kokevat elämänsä vauhdikkaana koska dynamiikkaa on takana. Tiistai-ihminen on kova puskemaan itseään eteenpäin, nauttii kyvystään olla "etulinjassa" raivaamassa, tunkeutumassa johonkin uuteen. Hän voi ottaa riskejä tai hän elää kiireistä, suorituspaineista elämää, joka verottaa fyysisiä voimia. Hän voi haluta elää maskuliinisen roolin läpi tai häntä ajaa henkilökohtainen pätemisen tarve, joka voi olla liian suuri voimavaroihin nähden. Eteenpäin ajava voima on suuri ja voi merkitä jatkuvia epäilyksiä pärjääkö maailmassa vai ei. Häntä kiinnostavat usein tekniikka, mekaniikka, urheilu ja kaikki välineet, joilla voi tuoda lisää tehoa ja painoa omaan olemukseen. Heikkoudet psyykessä liittyvät usein seksuaalisuuteen joko sen ylikorostusten vuoksi tai siksi, että se pursuilee sosiaalisen naamion takaa aiheuttaen skandaaleja tai uskottavuuden menetyksiä. Kolmas vaihtoehto on että seksuaalisuus ei toimi ja muuntuu joksikin muuksi, jossa raaka aggressio pääsee edes vilkkumalla esiin olipa se fyysistä toimintaa tai älyllistä kriittisyyttä. Hänen kuolemansyntinsä onkin suoraan väkivalta tai lihanhimo.

Esim. Isontalon Antti, Anders Breivik, Margaret Thatcher, Marx, JFK, Chaplin, Paris Hilton, Mozart, Freud, Marilyn Monroe, Elvis, Janis Joplin, Alistair Crowley, Nietzsche, Minna Canth, Mannerheim, Sauli Niinistö.

KESKIVIIKKO

Tehtävä
Luoda yhteyksiä jo tiedetyn (alkuviikko) ja tulevien kehityskulkujen (loppuviikko) välille. Keskiviikkona (Merkuriuksen päivänä) seistään todella "keskellä viikkoa". Klkuviikko on jo takana, viikon loppupuoli odotuksineen ja toiveineen alkaa häämöttää.

Keskiviikko-ihminen on välittäjä, välikäsi, viestijä tai neutraali asioiden eteenpäin viejä, kuriiri. Hän ei ota elämää turhan persoonallisesti tai tunteenomaisesti vaan asiallisesti kooten elämäänsä mielenkiintoisia asioita, tapahtumia, harrastuksia ja ihmiskontakteja. Keskiviikko-ihminen on rajapintaa tunnusteleva yksilö, joka seuloo asioita ja ihmisiä, matkustelee, luo yhteyksiä ulospäin jotta saisi tietää minnepäin kannattaa jatkaa. Silti hän on usein myös hapuilija, joka muuttaa suuntaansa aikaisemmista periaatepäätöksistä huolimatta eikä aina tiedä mihin pitäisi uskoa, kehen voisi luottaa. Keskiviikkona syntyy myös ihmisiä, jotka toimivat hetkellisesti ja joskus umpimähkään heittäen ideoita ja ajatuksia, joihin toivovat lähimmäisten tarttuvan. Psyykessä voi olla outoja heikkouksia tai hermostollista herkkyyttä. Laajemmalla tasolla hän on tekemisissä oppimisen, kirjojen, tiedotuksen kanssa. Hänen sisäiset heikkoutensa psyykessä viittaavat puolinaisuuksiin, eheyden rakoiluun ja tunteiden kuoleentumisen ongelmaan. Hänen kuolemansyntinsä on pelkuruus.

Esim. Caligula, Agrippina, Jihadi John, Harvey Weinstein, Jim Jones, Lennon, Matti Nykänen, Steven Spielberg, Zelenskyi, Sakari Topelius, Georg Henrik von Wright, Lauri Törni, Martti Ahtisaari, Gallen-Kallela, Laila Kinnunen, Pentti Linkola.

TORSTAI

Tehtävä
Koota yhteen, vetää suuntaviivoja ja kannustaa kohti saavutuksia. Torstaina (Jupiterin päivänä) viikonloppu ei ole vielä koettavissa, vielä on tärkeitä tehtäviä edessä, tapaamisia, keskusteluja, virallista ohjelmaa.

Kuka lie keksinyt sanonnan "torstai on toivoa täynnä", mutta hän on osunut maaliin. Torstai on toivon, optimistisen kypsyttelyn ja jälkikäsittelyn aikaa. Silloin voi viimeistellä, laittaa esille suuria asioita ja hankkeita. Torstai-ihminen on suuriotteinen, suuriluuloinen tai ekspansiivinen suunnannäyttäjä; johtaja, innostaja tai dramatisoija luonteeltaan. Hän haluaa ison roolin elämän näytelmään ja voi vaatia mutkattomasti muitakin kunnioittamaan häntä. Hän on projektien sankari, ulkomaille suuntautuvien hankkeiden kehittäjä, joka pitelee mielellään lankoja hyppysissään. Mutta yhtälailla hän voi olla pienen roolin ihminen, joka etsii uskoa elämäänsä ja itseensä ja voi joutua eettisten ongelmien eteen yrittäessään toimia sekä itsensä että yhteisön parhaaksi. Torstaina syntyneet joutuvat usein pohtimaan elämän mielekkyyttä ja merkitystä, josta he kypsyttelevät aikanaan opin tai aatteen taai tyylisuunnan, jota alkavat julistaa toreilla ja kadunkulmissa. Suuret suuntaviivat kiinnostavat tai oman egon suurellinen esille tuominen. Korkeammalla tasolla hän on tekemisissä usein kirkon, uskonnon tai opetuslaitosten kanssa. Vakaumustensa vuoksi tai asenteellisuuden tähden hän on kovakorvainen eikä kuuntele mitä vastakkaista mieltä olevat sanovat. He ovat hyviä julkistamaan asioita ja aatteita ja dramatisoimaan arvoja. Hänen kuolemansyntinsä on ahneus.

Esim. Nostradamus, Markiisi de Sade, Orson Welles, Disney, Marlon Brando, Al Pacino, rvo Ylppö, Alvar Aalto, Ilmari Kianto, Spede, Teemu Pucci, Aki Kaurismäki

PERJANTAI

Tehtävä
Sosiaalisten pelisääntöjen hiominen ja eleganssin esiintuominen. Perjantaina (Venuksen päivänä) viikonloppu varsinaisesti alkaa. Työmaailmassa ilmapiiri alkaa löystyä - ei kannata enää kiristellä ellei ole aivan pakko. Voi ottaa löysemmin ja viikonlopun vapaa- ajan suunnitelmat ja menot alkavat pyöriä päässä - mitähän kivaa...?

Perjantai-ihminen on usein esteettinen löysäilijä, vapaa-aikaan suuntautunut ja ihmisten hyvinvoinnista ja viihtyvyydestä vastaava ihmistyyppi. Hän kerää elämyksiä ja nautintoja voidakseen kokea elävänsä mukavuuden maailmassa vailla suuria paineita tai päälle kaatuvia velvollisuuksia. Hän on usein seuran keskeinen hahmo, yhdistäjä, viihdyttäjä tai muuten vapaa ja rento ihminen, rauhallinen ja sopuisa. Ihmisten parissa hänen elämänsä, työnsä ja vapaa-aikansa sujuukin. Hän ei osaa olla yksin eikä tule toimeen vähällä. Hän on kiinni yhteisössä, ihmisissä ja kulttuurin tuotteissa, joita hän kuluttaa ja synnyttääkin. Hän voi olla pintaliitäjistä kevein ja seurapiirien kukkanen, joka kukoistettuaan aikansa siirtyy nauttimaan avioliiton ja "hyvän elämän" turvallisuudesta. Sen varmistamiseksi hän joutuu tekemään paljon töitä. Sosiaalisella tasolla häntä kiinnostaa rauhanomaisen kulttuurin, taiteen, viihteen ja yhteistyön edistäminen ja hän on usein mukana jossain seurassa tai järjestössä. Eläessään rauhassa esteettisesti tyydyttävässä ja aisteja kutkuttavassa ympäristössä, hän kukoistaa. "Autaita ovat rauhantekijät, sillä he saavat Nobelin.", sanoo vanha vitsi. Hänen syvimmät pelkonsa liittyvät yksinjäämisen tunteeseen ja siihen että ei ole rakastettu. Hänen kuolemansyntinsä on ihmisten hyväksikäyttö. Joko hän nuolee ihmisiä tai päinvastoin. Toinen kiusallinen ongelma on itselle tärkeiden asioiden tai oman minän kaunistelu.

Esim. Florence Nightingale, Debussy, Hemingway, Barack Obama, Hugh Hefner, Brigitte Bardot, Donald Trump, Boris Johnson, Aleksis Kivi, Sibelius, Tarja Halonen, Ida Aalberg, Heimo Haitto, Kari Suomalainen, Lasse Viren, Andy McCoy.

LAUANTAI

Tehtävä
Viimeistellä, viedä loppuun tehtävät, puhdistautua ja siirtyä "toiseen ulottuvuuteen". Lauantaina (Saturnuksen päivänä) tehtiin ennen töitä ainakin puoleenpäivään, mutta sitten siitäkin luovuttiin ja lauantaista tehtiin vapaapäivä.

Outoa, että se on Saturnuksen päivä, puurtajan, realistin, säästäjän, rakentajan ja organisoijan päivä! Vai onko siinä mitään outoa? Viikko päättyy kuudenteen päivään, jolloin ihminen viimeistelee työnsä, kokoaa, varmistaa ja siirtyy muihin toimiin, käy läpi eräänlaisen tajunnantilan muutoksen (usein wiinan voimalla) arjesta juhlaan. Lauantai on siten ymmärrettävissä siirtymäriitin päivänä. Ihminen menee Suomessa saunaan puhdistautumaan, pesemään arkiviikon hien ja väsymyksen pois. Lauantai-ilta on viikon kohokohta ja siihen kohdistuu monia odotuksia. Aikaisemmin lauantaina mentiin tantsuihin, tutustuttiin viehättävään tanssikumppaniin, odotettiin iloisia asioita - ja tulihan niitä, ehkä iloinen perhejuhla yhdeksän kuukauden kuluttua. Lauantai-ihminen voi varustautua siihen, että hauskimmatkin asiat elämässä sisältävät vastuuta, keveystä alusta seuraa raskaampia seuraamuksia. Toisaalta lauantai on perheessä keskeinen ilta, jolloin perheenjäsenet kokoontuvat yhteiseen illanviettoon. Lauantai-ihminen luottaa asioiden jatkuvuuteen ja joutuu usein toimimaan asioiden ja ihmisten välttämättömänä yhdistäjänä - halusi tai ei. Vastuu kasaantuu usein hänen harteilleen ja hän huomaa jäävänsä paljosta paitsi. Lauantai-ihmiset ovat jollain tavalla maanantai-ihmisten peilikuvia. Heillläkin on usein kohtalokas suhde oman maansa ja kansansa kanssa. Hänestä tulee katkera sisupussi, työnarkkis tai kova realisti, joka arvioi asioita ja ihmisiä hyötynäkökohdista tai pragmaattisista tosiasioista käsin. Sosiaalisesti hän on usein kiinni työssä, ponnistelee urallaan, kerää turvallisuutta ja on ylen sidoksissa myös rahaan. Hänen sisäisesti pelkonsa alkavat usein isän tai turvallisuuden menettämisestä tai sen pelosta. Isä-suhteessa on paljon aukkoja ja samoin auktoriteetti-suhteet ovat ongelmaisia. Masokismi voi sävyttää hänen sielullista maisemaansa koska hän haluaa korvata kaikki olemalla itse ylipalveleva, uppoutunut omiin asioihinsa tai liian tehokas. Hänen kuolemansyntinsä on kateus.

Esim. Robespierre, Hitler, Mahatma Gandhi, Bashar Al-Assad, Joseph McCarthy, Dylan, Clint Eastwood, Eino Leino, Armi Ratia, Mika waltari, Olavi Virta, Reino Helismaa, Badding, Antti Rinne, Sanna Marin.

SUNNUNTAI

Tehtävä
Vapauttaa, viihdyttää, juhlistaa ja keskittää. Sunnuntai (Auringolle omistettu) on virallinen lepopäivä, sapatti, jolloin jumalan löi hanskat naulaan. luomistyö oli fiilausta vaille valmis. Sunnuntaina tehdään asioita, jotka ovat joko juhlallisia (käydään kirkossa, juhlissa) tai viihdyttäviä (ulkoillaan, käydään Seurasaaressa tai sukulaisten luona päivällisillä tai pannaan parasta päälle).

Sunnuntai-ihminen on siten tyypillisesti arki-ihmisestä poikkeava; hän ei "tee työtä" vaan lepää, kerää ympärilleen uskollisia kuulijoita, nauttii tai luo jotain. Joutenolo on sunnuntain normaali modus operandi, silloin on syntiä paiskoa töitä. Kultalusikka suussa syntynyt ihminen on sunnuntai-tyyppi, joka usein omaa narsistisen luonteenrakenteen ja halua paistatella päivän tai suosion valossa. Hän käyttää itseä esiintymisen välineenä tai muuten tuo omaa olemustaan edullisesti ja valikoidusti esille. Hän on naiivi, itsekäs ja turhamainen tai arvoihinsa ja perittyyn vankkaan elämäntyyliinsä ja elitistiseen elämäntunnelmaansa luottava ihminen. Hän haluaa säteillä ulospäin omaa minäänsä valikoimatta ja voi vaikuttaa itsetyytyväiseltä ja välinpitämättömältä ketä hänen ympärillään on - kunhan taputtavat tai ovat kuuliaisesti paikalla kun tarvitaan. Patriarkaalinen mies tai matriarkaalinen nainen voivat olla sunnuntai-ihmisiä, joiden arvovalta voi tulla liian itsestäänselväksi vuosien myötä. Laajalla sosiaalisella tasolla hän on taiteilija, itseään ilmaiseva ihminen tai porvarillisen kulttuurin esikuva. Hänen psyykensä voi sisältää harhoja kaikkivoipuudesta ja narsistiset itsearvostuksen ongelmat tulevat usein dramaattisesti esiin. Mutta usein hänessä on luontaista aauktoriteettia. Hän saa usein paljon rakkautta ja hyväksyntää osakseen ja hänen eteensä kannetaan kivoja asioita. Hänen kuolemansyntinsä on ylpeys.

Esim. Keisari Augustus, Olof Palme, Kissinger, Jacqueline Kennedy-Onassis, Frank Sinatra, Hitchcock, Hillary Clinton, Prinssi Charles, Woody Allen, Paavo Nurmi, Runeberg, Risto Ryti, Tove Jansson, Tauno Palo, Juice, Mauno Koivisto, Iivo Niskanen.

IHANAT IHMISSUHTEET

Entä viikonpäivien ihmistyypit suhteessa toisiinsa? Hyvin toimii. Lähinnä periaate on seuraava: mitä vastakkaisempi on kumppanin viikonpäivä omaan nähden, sitä suurempi vetovoima! Siksi maanantai-ihmiset menettävät järkensä (+veripumppunsa) mahdottomille sunnuntai-ihmisille - itsekin kaksi kertaa, sen tunnustan... Arki-ihmiset ja sunnuntai-lapset! Keskiviikko-ihmiset taas ovat lätkässä torstai-tyyppeihin (Merkurius-Jupiter), perjantai- ihmiset tiistaina syntyneisiin (Venus-Mars). Lauantai-ihmisen vastakohta voi olla myös perjantai- ihminen (Saturnus-Venus, kevyt-raskas). Harmonisia, mutta ei kovin vetovoimaisia pareja näyttävät olevan perjantai-sunnuntai (Venus-Aurinko, kaunis ulkokuoriliitto), keskiviikko-lauantai (Merkurius-Saturnus, järkiliitto) ja torstai-sunnuntai (Jupiter-Aurinko, asenteellisten, tietävien ihmisten salaliitto). Tiistai ja torstai tulevat toimeen innostaen toisiaan: valmentaja - pelaaja -suhde.

Myös muita kiintoisia teemoja voi onkia esiin pelkistä viikonpäivistä. Ajatelkaamme vaikkapa maanantai-lauantai -ihmisiä (Kuu-Saturnus). Teemana voi olla vanhempi-lapsi - suhteet, joissa ihmiset vääntävät keskeneräisiä isä- ja äiti-suhteitaan., vastuun ja velvoitteiden tuottamaa arkista elämäntyyliä. Hieman samaa voi olla tiistai-lauantai-ihmisten liitoissa (Mars-Saturnus). Keskiviikko-ihminen ja Perjantai-tyyppi, kevytmielistä, mutta tilapäistä yhdessäoloa, kivoja sanoja, vähän tekoja. Tai vaikkapa sunnuntai-keskiviikko, jolloin sunnuntai-ihminen odottaa keskiviikko-ihmisen toimivan hänen kirjurinaan. Torstai- Perjantai voisi olla yhdistelmänä kaikkein sovinnaisin, silein, ulkokultaisin ja tekopyhin, Keskivikko-Lauantai -yhdistelmä taas analyyttisin ja kylmin. Maanantai-Perjantai tuottaa pehmeän ja lempeän liiton (Kuu-Venus), jossa hyväntahtoisuus voi mennä liiallisuuksiin ja kielteiset tunteet yritetään poistaa. Tiistai ja perjantai intohimoinen, mutta kiikkerä suhde Mars-Venus -ihmisten kesken jne.


OSATTOMAT ONNESTA

Entä transpersoonalliset planeetat? Mihin sijoitamme Uranuksen, Neptunuksen ja Pluton? Entä Kheiron, onko silläkin lupa viikonpäivään? Kysymys on kinkkinen. Kokemukseni mukaan Uranus tuntuisi liittyvän kahteen viikonpäivään: sunnuntaihin ja keskiviikkoon. Neptunus säestää usein odotetusti Kuun päivää, maanantaita ja Plutolla on suorin yhteys tiistaihin. Kheiron liittyy temaattisesti ja mytologisesti Jupiteriin (Jousimieheen), joten torstai olisi sille otollinen viikonpäivä. Sunnuntai-ihmisellä on usein elämässään uraanisia teemoja ja kiinnostuksen kohteita, tiistai-ihmisillä alitajuisia Pluto-varauksia sisällään ja maanantai-ihminen voi tuntua neptuniselta arjen uhrautujalta tai elämyksistä nauttivalta vire-ihmiseltä tai "mistä päin se nyt tuulee -ihmiseltä".

Oman viikonpäivän planeetan merkitys voi näkyä myös monella kartan tasolla. Viikonpäivälle omistettu planeetta voi olla kartan kulmalla (Tapio Rautavaaran kartalla Kuu nousee ja hän syntyi maaanantaina, Kuun päivänä. UKK syntyi myös maanantaina ja Kuu on lähellä IC:tä Jousimiehessä. Hitler syntyi lauantaina ja Saturnus on MC:llä Leijonassa.Manu Koivisto syntyi sunnuntaina ja hänen kartallaan Aurinko on 1.huoneessa lähellä Askendenttia. Tai sitten toisin päin: viikonpäivän oman planeetan kotimerkki nousee tai on MC:llä tai mahdollisesti jollakin muulla kulmalla (IC tai DS). Usein näkee karttoja, joissa viikonpäivän hallitseva planeetta tekee tarkimman aspektin johonkin toiseen planeettaan. Tämä tuntuu toistuvan sen verran säännöllisesti, että voi katsoa sen heijastavan viikonpäivän hallitsijan korostunutta asemaa ihmisen sisäisen dynamiikan ilmentäjänä.

Et tiedä minä viikonpäivänä olet syntynyt? Se korjaantuu pian, laita syntymätietosi alla oleviin laatikoihin


Minä viikonpäivänä synnyit? (Selaimessa pitää olla javascript mahdollisuus).

Kirjoita syntymätietosi ja paina Näytä:

Päivä:                        

Kuukausi:                 

Vuosi:                        

                                             

Syntymäpäiväsi:                  

Viikonpäivä:                         

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source
Raimo A Nikula 10.02.2020, täydennyksiä ja esimerkkejä 22.03.2022

Takaisin arkistoon