VALTIOT


Valtio on ihmisen ja ympäristön linkeistä suurin. Valtioon kuuluminen on pakollista, mutta voi valita, mihin valtioon haluaa kuulua. Koska valtioista on syntymähetket tiedossa, niiden karttoja ja yksilökarttaa voi myös vertailla ja yrtittää sitä kautta päätellä, mikä rooli yksilölle sopisi tietyn valtion puitteissa. Erityisen hedelmälllistä on vertailla poliittisen ihmisen, vallankäyttäjän ja oman valtion karttoja. Mutta tämä toimii myös tavallisen ihmisen ja valtion suhteen. Valtioiden kartat ovat tietysti myös mielenkiinnon kohde sinänsä astrologiassa. Valtiollista astrologiaa kutsuaan mundaaniastrologiaksi (mundus=maa). Siinä astrologian symboliikkaa sovelletaan maallisiin asioihin. Valtiollinen astrologia muuten käyttää samoja työkaluja hyväkseen kuin ihmisyksilöiden astrologia.

Ajallista kehitystä voidaan tarkkailla transiittien ja progressioiden avulla ja maiden välisiä suhteita voidaan vertailla synastrian keinoin. Mundaani astrologia käyttää lisäksi muita välineitä: on ingressejä, pimennyksiä, astro*karto*grafiaa ja muita keinoja.

On olemassa hyviä, paksuja kokoelmia maailman valtioiden karttoja, joten tiedosta ei ole puutetta. Useiden valtioiden syntymäaika on tosin kiistanlainen koska usempaa kuin yhtä kriteeriä voi käyttää määrittelemään milloin valtio on syntynyt. Niinpä meillä on Suomellekin vähintään kaksi vahvaa syntymäajan kilpailijaa: 1) Svinhufvudin lukema itsenäisyysjulituksen ajankohta (4.12.1917, klo 14.19 HKI) tai b) ajankohta, jolloin Suomen eduskunta äänesti itsenäisyydestä (6.12.1917, noin klo 15.03 HKI). Kaksi kartta, ensimmäinen itsenäisyyden julistukseen, tonen itsenäisyydestä äänestämiseen ja päättämiseen perustuva. Myös vaihtoehtoisia ajankohtia voidaan löytää Suomen itsenäisyydelle.Takaisin sukupuuhun Etsi valtion kartta - kieli englanti