Aurinko pimeni - kolme klassikkoa

Palataanpa auringonpimennysten synkkään puoleen. Kaikkein tyypillisimpiä esimerkkikarttoja auringonpimennysten merkityksestä löytyy oikeastaan vain yhdeltä suunnalta: salamurhista ja attentaateista. Tämä on ollut selvää jo pitkään. Auringonpimennykset ennakoivat usein kuukausia ennen sosiaalisia tapahtumia, jotka mullistavat jonkun valtion tilannetta. Auringonpimennyksien merkitystä ei helposti saa käännettyä valoisaksi mutta toisaalta on selvää että on myös mahdoton tietää milloin ne ovat kaikkein tuhoisimmillaan. Alla kartta Mahatma Gandhin kartta, musta ympyrä kuvaa marraskuun 1947 auringonpimennystä, joka edelsi hänen salamurhaansa 30.1.1948.

Pimennys osui Gandhin Venus/Mars -konjunktion päälle Skorpioniin ja vastakkain Pluto/Jupiter – konjunktioon, mutta vielä tarkempi on pimennyskohdan neliö Gandhin 10.huoneen Kuuhun (asema kansan johtajna). Se on selvä merkki siitä että pelissä oli suuria intohimoja, uskonnollista fanaattisuutta, kostonhalua, hallitsemattomia tunteita, tässä tapauksessa vihaa. Ja kaiken taustalla oli Intian itsenäisyyttä edeltävä kuohuva tilanne, islaminuskoisten ja hindujen pitkäaikaiset ristiriidat. Usein käy niin että johtaja on tilanteessa syntipukki ja pimennys voi osoittaa että kollektiivinen jännitys laukeaa hänen murhaansa – ainakin tilapäisesti. Tehokkaalla eklipsillä on salaman luonne, se iskee johonkin, joka on maastossa pisin, näkyvin.

Samaa voi ajatella John F. Kennedyn kohtalosta. Nuori presidentti joutui vieläkin tuntemattomien sosiaalisten tekijöiden uhriksi ja hänet ammuttiin 22.11.1963. Yllä olevasta kartasta näkyy heinäkuun 1963 eklipsin asema, se osui Kennedyn 10. huoneeseen, ammatin ja uran huoneeseen, jossa ollaan huipulla, johtavassa asemassa. Lisäksi eklipsi osui tarkkaan yhtymään Saturnuksen kanssa, joka oli se punaisin varoitusmerkki putoamisesta ja lopusta. Jo peruskartalla Saturnuksen sijainti MC:llä tai 10.huoneessa on ollut klassinen, melko luotettava esimerkki poliittisen ihmisen noususta huipulle ja sitä seuraavasta romahduksesta (Napoleon, Abraham Lincoln, Franz Ferdinand, Hitler, Anna Lindh).

Kuuluisa Hitleriä vastaan tehty attentaatti tapahtui 20.7.1944, se epäonnistui, Hitler jäi henkiin. Murhayrityksen takana olleet upseerit perheineen, mm. Claus von Stauffenberg, mestattiin myöhemmin. Tässäkin tapauksessa auringonpimennys osui MC:lle, mutta osuman tarkkuus riippuu siitä mikä on tarkkaan ottaen Hilerin syntymäaika. Kaikki eivät luota viralliseen 18:30 aikaan. Tässä esimerkissä aika on justeerattu 18:15. Pimennyskohta tekee neliön Hitlerin Härkä-Aurinkoon, joka vahvisti eklipsin merkitystä.

Auringonpimennysten rooli isojen tapahtumien, kriisien ja kollektiivisten kärsimysten laukaisijana on sinänsä oikeutettu. Pimennysten merkitys kohoaa aina huippuunsa kun nähdään että jossain maassa, maan politiikassa, kansaosassa, kansainvälisissä suhteissa tai rodullis-uskonnollisissa kysymyksissä on pitkään muhineita ristiriitoja ja kasvanutta väkivallan mahdollisuutta.

Aina muistettava että tietyllä menetelmällä astrologiassa on aina vain suhteellinen selittävyys. Pimennysten tarkastelu osoittaa että niiden merkitystä rajaavat monet asiat: 1) Pitää olla kyseessä epävarma, kuohuva poliittinen tilanne, jossa on valmiina pitkäaikaisia ristiriitoja (joko avoimia tai piileviä). 2) Henkilö, johon pimennys vaikuttaa, on johtaja, merkkimies, vallankäyttäjä ja samalla symboli, joka halutaan kaataa. Tavallisten elämässä pimennyksillä on merkitystä, mutta vain suhteellisesti ottaen huomioon oman elämän raamit. 3) Tämän henkilön syntymäkartalla täytyy olla valmiina mahdollisesta tragediasta kertovia viitteitä tarpeeksi. Nämä ehdot täyttyvät Mahatma Gandhin ja John F. Kennedyn kartoilla. Myös ajallisesti on nähtävä pimennysten vaikutus pitkänä, edellisissä tapauksissa kyse on kuukausista. Se on normaalia,sillä edeltävä auringonpimennys on voimassa aina siihen asti kun seuraava on tulossa. 4) Astrologia ei ole mekaanista luonteeltaan, myöskään pimennykset eivät toimi mekaanisesti aina ja kaikkien mahdollisten, sopivien johtajien kartoilla. Toistaiseksi ei ole luotettavia keinoja siivilöidä astrologisesti esiin ne ajankohdat ja ne johtajat, jotka voisivat olla pimennysten kohteina.

28.11.2019 ja täydennetty 3.4.2022 Raimo Nikula

Pimennyksistä ja Saros-sarjoista lisää kirjan muodossa Takaisin juttuarkistoon