Pre-nataali Kuu kartalla

Pre-nataali Kuu kartalla


Astrologisesti ajatellen, luonto toimii aina pareittain. Planeettapareja kuvasin artikkelissa Planeettasyzygit. Kaiken pohjalla on taivaan valot eli Aurinko ja Kuu, ikiaikaiset symbolit luonnon jakautumisella maskuliiniseen ja feminiiniseen puoliskoon. Jos toinen on ulospäin biologisesti ja psykologisesti aktiivinen, toinen on passiivinen – mutta se on olemassa sisäistyneenä mallina. Aurinko/Kuu näyttää miten luonto vei päätökseen omat kasvuprosessinsa kaksinapaisuuden, bipolaarisuuden kautta.

Ihmisen kehityksen kannalta ei ainoastaan se, mitä syntymässä todella syntyy, vaan se, mikä välittömästi edeltää syntymää, on merkittävää. Ihmisen malli muovautuu ja viimeinen uusikuu ennen maailmaantuloa on erityisen merkittävä ”viimeinen portti”, jonka muotovoimat viimeistelevät kohdussa ja äidin kanssa symbioosissa elävän sikiön perusvoimat. Sen jälkeen kuluu 1-28 vrk ennen kuin lapsi syntyy ja ottaa paikkansa elävien ja omilla keuhkoillaan hengittävänä ja omalla sydämellään rytmisesti elävänä olentona.

Monet uudet asiat astrologiassa eivät ole loppujen lopuksi uusia, ne vain ovat tulleet uuteen kiertoon. Ennen syntymää tapahtuvasta Kuusta puhuttiin aiemminkin, mm. mundaaniastrologian yhteydessä. Kun Aurinko saapui kevätpäivän tasauksen lähelle, seurattiin viimeistä uuttakuuta ennen kevätpäivän ingressiä ja pääteltiin sen sijainnista ja aspekteista myös mitä vuoden mittaan oli odotettavissa maailmanlaajuisesti.

Pre-nataalisen uudenkuun merkityksestä kirjoitti Dane Rudhyar myös. Astrologia ei voi kehua tarkoilla määritteillä, ei hyvin rajatuilla luonnehdinnoilla tai empiirisen aineiston toistettavuudella. Sen totuusarvo on nähtävä löyhemmän, mutta kiehtovan, ihmisläheisen perspektiivin kautta. Emme tiedä, miksi viimeinen uusikuu ennen syntymää on niin tärkeä, emme osaa osoittaa kohdunsisäisen tapahtumien vaikutusta biologisesti, fysiologisesti, saati psykologisesti. Astrologiassa kaikki, mikä on antanut lähtökohdan, on merkittävä, se määrittää, mitä tulossa on jatkossa. Pre-nataalinen uusikuu leimaa syntyvän lapsen viimeistä kosketusta elämän perusvoimiin kun ne ovat yhdessä, Aurinko ja Kuu., arkkityyppinen kosminen Mies ja Nainen.

On syytä muistuttaa että pre-nataali Uusikuu on sekä henkilökohtainen että kollektiivinen asia. Se on henkilökohtainen kun se asetetaan omalle kartalle, se osuu tiettyyn merkkiin ja huoneeseen. Yleensä se osuu samaan merkkiin ja huoneeseen missä syntymäkartan Aurinko on, mutta joskus se osuu edeltävään merkkiin tai huoneeseen. Tästä syntyy dualistisuutta, syntymää edeltävät muotoilevat voimat toimivat eri merkkilaadulla tai eri huoneessa kuin radixilla. Jousimies-Aurinko -henkilön kartalla e.s. uusikuu saattaa olla Skorpionissa, jolloin skorpionimaiset ominaisuudet säilyvät pinnan alla muodostaen psyykeen toisen varautumien kerroksen. Samoin e.s. uusikuu saattoi osua 2.huoneeseen kun Aurinko taas on radixilla 3.huoneessa. Huolimatta siitä että henkilö suuntautuu elämässä 3.huoneen kommunikoinnin ja informaation keräämisen mukaisesti, hänen taustamotiiviinsa on saada tietää 2.huoneen mukaisesti vankkoja, kokemusperäisiä tosiasioita, jotka on todistettava jollain keinolla.

Tällainen kartta on kollektiivinen siinä mielessä että se koskee isoa ihmisryhmää, joka syntyy tietyn uudenkuun jälkeen ja sitä seuraavan uudenkuun välisenä aikana. Heillä kaikilla on samantyyppisiä edellytyksiä elämässä, jotka tosin yksilöityvät sitten syntymätapahtumassa.

Astrologian tulkinnat eivät ole voineet syntyä ilman kosketusta ihmisten, asiakkaiden, tunnettujen ihmisten karttoihin. Pre-nataalinen uusikuu ei tee poikkeusta. Katsotaan karttoja, sanon itsekin mielelläni. Astrologian teoreettinen ohkaisuus on selvä, mutta käytännöllinen vahvuus taas on vahvaa.

Ensimmäinen esimerkki Robin Williams, hauska mies, loputon suoltaja "Good Morning Vietnam!", verbaalinen tykki, välihuutojen mestari, kahjo komedian laskettelija, lapsenomaisten roolien, hullujen, vinksahtaneiden eksentrikkojen ja jopa robottien näyttelijä. Hän kärsi masennuksesta, oli viina- ja huumekierteessä, kärsi Parkinsonista ja dementiasta, tappoi lopulta itsensä vuonna 2014. Pre-nataalisella kartalla on Ravussa kovasti planeettoja: Aurinko ja Kuu, Uranus, Merkurius ja Mars. Planeettojen kasautuma paljastaa runsaasti, hillittömästi dynamiikkaa: tämä on räjähtävä ja yllitsevuotavainen lähtökohta syntyä maailmaan vähän myöhemmin. Onneksi voimat ilmenivät lähinnä verbaalisena, mutta hänen riippuvuuskierteensä on myös kasautumassa potentiaalisesti läsnä, varsinkin Aurinko/Kuu/Merkurius neliö Neptunus -muodossa. Mutta eikö Neptunuksen neliöt ole omiaan elokuvaihmiselle? Ja mitä Jupiterin neliöt tekevät tälle kasautumalle - hillitsevät, supistavat, järkevöittävät? kaikkea kanssa. Kartallahan on äärettömän vahva T-risti johtavissa merkeissä. Jos kiinnostusta riittää Neptunuksen ja elokuvan linkkiin, lisää aiheesta löytyy: http://www.raimonikula.net/neptunusjaelokuva.htm. Williams syntyi 17 vrk tämän e.s.uudenkuun jälkeen.

Ludwig Wittgenstein oli vauraasta porvarisperheestä, kehittyi älyllisesti, opiskeli Cambridgessä filosofiaa ja loi omasta mielestään teoksia, joissa katsoi ratkaisseensa suuren osa filosofisia ongelmia. Ristiriitainen mies, vieraantunut, eksentrinen, bi-seksuaalinen ja kyllästyttyään akateemiseen ilmapiiriin, hän matkusti Itävaltaan ja ryhtyi kyläkoulun opettajaksi. Hän pieksi oppilaitaan kun menetti malttinsa. Pre-nataalisen uudenkuun kartalla (yllä) Aurinko/Kuu on Oinaassa ja löysästi vastakkain Uranukseen, joka on perinteinen merkki vieraantumisesta omista kehollisista tunteista ja vaistoista. Lisäksi se synnyttää oikukasta ja impulsiivista yksilöllistä käyttäytymistä, muut eivät aina pysy perässä. Neliö Jupiterista Aurinko/Kuuhun on tarkempi ja Kauriista se merkitsi hänen elämässään akateemista formaalista, jäykkää ympäristöä. Mutta sisäisesti se antoi pontta toteuttaa omia kunnianhimoisia ajatuksellisia kuperkeikkojaan. Jokainen meistä syntyy oman ajan lapsena ja meillä on jokin kontakti kollektiivisiin planeettoihin, Uranukseen, Neptunukseen ja Plutoon. Wittgensteinilla Neptunus ja Pluto olivat juuri tulleet Kaksosiin, älylliseen merkkiin, joka osaa irrottaa todellisuudesta abstrakteja käsitteitä ja on ihastunut kielipeleihin. Wittgenstein syntyi 26 vrk tämän e.s. uudenkuun jälkeen.

Anders Breivikin e.s.uudenkuun kartta (yllä) osoittaa selvästi häiriintymisen mahdollisuuden: Aurinko, Kuu, Mars ja Merkurius ovat pakkautuneet yhteen kasaan ja ne ovat vastakkain Jupiteriin. Jupiterin voima tässä synnytti valtavan Egon inflaation, hän ei tajunnut omia rajojaan ja loi suurellisen, univormussa viihtyvän kuvan itsestään korvauksena reaalisen elämän viheliäisyydelle. Saturnus on vaatimattomasti aspektoitunut ja sen merkkinä Breivik kärsi vanhempiensa varhaisesta erosta ja isän poissaolosta. Hänessä ei ole omien rajojen tunnistamisen kykyä. VOi sanoa simmpelisti: rakkaudeton lapsi, joka kehitti valtaisan suojamuurin ympärilleen ja sekoili kirjavassa aatemaailmassa ja käynnisti tuhoisan hyökkäyksen poliittista nuorisoa vastaan v. 2011. Breivik syntyi 16 vrk tämän e.s. uudenkuun jälkeen.

Edellisissä karttaesimerkeissä e.s.uusikuun kartta koskee koko karttaa, mutta normaalisti kannattaa aluksi vain laittaa e.s.uusikuu syntymäkartalle oikeaan kohtaan, merkkiin ja huoneeseen.Raimo A Nikula 10.02.2020
Takaisin arkistoon