Poliittinen syysmyrsky Aalto-maljakossa

Kulunut syksy ravisteli vain lievästi puita, mutta pöllytti hieman tavallista enemmän poliittista tasamaata. Jotain uutta tapahtui, voi kauhistus! Pääministeri erosi, uusi hallitus muodostettiin entisen pääministerin ohjauksessa ja ministeripaikkoja vekslattiin. Ottaen huomioon viime vuosikymmenten tasaisen tappavan sisäpolitiikan, tässä oli jotain erikoista. Onko poliittinen kenttä jotenkin uusiutumassa? Poliittinen ilmapuntari nousee uusille luvuille?

Politiikka on päivästä-toiseen-utopian siirtelyä tulevaisuuteen valtion puitteissa. Uusia pelureita tulee, vanhat menettävät kiinnostavuuttaan. Perussuomalaiset on suurin puolue, mutta se on kroonisesti paitsiossa. Demarit ja kepulaiset ovat edelleen hallitusvetureina, mutta niiden suosio on pohjalla. Kansa tykkää perussuomalaisten puhdas sinivalko -ajattelusta koska kaikkialla muuallakin omaa etua suojeleva ja vahvista piirre on vielä voimissaan. Mitä siitä että samalla on salaa tunnustettu että emme ole kovin suvaitsevaisia, hyväksyviä emmekä moniarvoisuuden aitoja kannattajia. Mutta tämäkin "aitosuomalaisuus" menee ohi vaikka nyt ei voi moni kuvitella miten se tapahtuu. Mutta se tapahtuu.

Mutta astrologiaa kiinnostavat sekä valtiolliset tapahtumat että valtion sisällä toimivat pelurit, poliitikot. Valitettavaa vain on että juuri kenestäkään poliitikosta ei ole tarkkoja syntymäaikoja ja kädet ovat sidotut. Lisää rajoituksia tulee siitä että kaikkea ei netissä voi julkaista joten kieli on keskellä suuta. Ketään ei saa loukata eikä alakautta koukata. Täytyy siis puhua kauttarantain pehmeästi.

Poliittisiin häviäjiin kuuluu Antti Rinne, jolle Keskustan tuore puh.joht. Katri Kulmuni ehdotti "omien johtopäätösten vetämistä" postilakon tiimoilta. Olisiko ollut Kulmunilla mielessä mahdollisuus että Rinteen syrjäyttäminen toisi hänellekin ministerin salkun - ja tulihan se, vieläpä valtionvarainministerin painava rahasalkku. Rinteen kartan kellonajasta ei ole tietoa, useita mahdollisuuksia on aina auki. Alla arvauskartta, jossa Aurinko nousee Skorpionissa. Mitä tahansa Rinteen kartasta sanotaan, on selvä että T-risti kartalla on kova: Mars vastakkain Saturnus ja molemmat neliössä Aurinkoon ja Neptunukseen. Tämä on kiinteissä merkeissä, joissa on toki lujuutta, sitkeyttä ja luotettavuutta. Mutta Neptunus on mukana ja se tuntui olleen mukana postilakon selvittelyssä, jossa oli sekaisin mennyttä kommunikaatiota ja epäselvyyttä. Epäselvyydet ovat Neptunuksen paraatilaji. Lisäksi Auringon kanssa ja osana tuota kovaa T-ristiä, se lisää mahdollisuutta että sietokyvylläkin on rajansa ja samoin ruumiin/psyyken paineenkestokyvyllä. Mies on luja, mutta ei loppuun asti.

Myrskyn silmässä oli myös kunta- ja omistajaohjausministeri (keksikää vielä kömpelömpi nimi!) Sirpa Paatero, jolle Rinne näytti ulko-oven paikkaa, mutta otti korvaukseksi hänet takaisin uuteen Marinin hallitukseen toiselle paikalle.

Hänenkään kellonajasta ei ole hajua. Yllä Saturnus-nousuinen kartta, jossa painoa on 7.huoneessa. Kartalla on Aurinko/Pluto -konjunktio ja parhaillaan Pluton transiitti tukee Aurinkoa Kauriista käsin. Siten vielä on nostetta valtakuvioissa, mutta Pluton tuki menee ohi ja sen seuraava transiitti tulee 2023 jolloin se on oppositiossa Marsiin. Sitä ennen Saturnus ja Jupiter tekevät saman opposition joten kovin siloiselta hänen uransa ei vaikuta edes vuoden 2020 aikana. Mutta se ei ole ihme sillä ylipäätään sisäpolitiikan tilanne on edelleen muutosherkkä. Siitä lisää myöhemmin.

Keskustan nuori puheenjohtaja Katri Kulmunin nousumerkki vaikuttaa pystynokkaiselta Ravulta, mutta mene ja tiedä. Se tietäisi yöaikaa vähän yli puolenyön. Mutta vaikka näin ei olisikaan, karttaa voi katsoa yleisestä näkökulmasta. Neitsyttä on hänenkin kartallaan (yllä). Neitsyeen paino merkitsee asiapitoista paneutumista, työteliäisyyttä, ahkeruutta, yksityiskohtien hallintaa ja paperien kasautumista työpöydälle. Neitsyissä on tietysti monia suomalaisten arvostamia hyveitä. Eikä ihme sillä Neitsyt-nousuisia on eniten suomalaisista. Auringon kanssa on energinen Mars ja työtehoa siis riittää. Mutta neliöitä tulee Saturnukselta, joka korostaa muodollisuutta, varovaisuutta ja laskelmoivuutta. Varsinkin Venuksen neliö Saturnukseen voi merkitä lisääntyvää sisäistä yksinäisyyttä. Kuu on Kauriissa, olipa kellonaika mikä tahansa. Se on myös Antti Rinteen Kuumerkki. Kauris on tärkeä merkki poliittisille ja sosiaalisille kiipijöille, jotka mittauttavat ihmisarvonsa usein valtion tai kuntien virallisissa organisaatioissa. Heillä on usein vaativa Yliminä, Superego, joka sanelee elämänsuuntaa ja ohjaa sitä usein paikoille, jossa voi olla vastuussa yhteiskunnalle, muille ihmisille omista päätöksistään ja valinnoistaan. Heidän sisällään vaistot (Kuu) ovat tiukasti hallinnassa ja rationaalinen järki ja periaatteet sanelevat pitkälti elämän sisältöä.

Superegonsa hallitsemat naiset ovat usein "isin tyttöjä", jotka samaistessaan isään, saavat häneltä matkaevääksi kunnianhimonsa ja pyrkimyksen ylöspäin yhteiskunnan tikapuilla. Kartan ulkokehällä transiitit 10.12. jolloin uusi hallitus vannoi virkavalansa. Jupiterin transiitteja kannattaa aina seurata. Jupiter nostaa, antaa Red Bull -siivet. Kulmunin kartalla Jupiterin tulo Kauriiseen on hyvä asia sillä se alkaa tehdä seuraavana vuonna kolmioita Neitsyt-stelliumin planeettoihin. Menestystä on siten ainakin vuosi tarjolla. Mahdollisesti lähiaikojen transiittien (Pluto, Saturnus, Jupiter) kohteena voi olla myös Kuu, mutta kellonajan puutteeen vuoksi Kuun asema syntymäkartalla jää avoimeksi.

Voittaja syksyn poliittisessa kamppaluksessa oli Sanna Marin (arvauskartta yllä), Rinteen suosikki oman puolueensa sisällä. Marin on myös 80-luvun puolen lapsia, jotka ovat nyt nousemassa poliittisen rakennelman huipulle. Marinin kartalla Aurinko on yhdessä vakavuutta ja auktoriteettia suovan Saturnuksen kanssa Skorpionin merkissä. Sekin jo vihjaa siihen, että hän on sisimmässään myös SuperEgon hallitsema ihminen, jota ajaa eteenpäin halu täyttää ulkoapäin asetettu mitta ja täydellisyyden ja kunnollisuuden vaatimukset. Skorpionin merkki on aina kiinnostunut vallasta ja vallankäytöstä, asioiden ohjaamisesta joko avoimesti tai piilevin keinoin. Parhaimmillaan hän on selväjärkinen organisoija sekä käytännön että ideoiden tasolla. Mutta hän tuskin pitää yllätyksistä. Jäykkyyttä ja pitäytymistä kirjaimellisiin tulkintoihin voi ilmetä. Marinin kartalla on mm. Marsin kolmio Jupiteriin, joka lisää rohkeutta ja varmuutta, se viittaa suorapuheisuuteen ja kykyyn innostua uusista, aina laajemmista tavoitteita.

On hyvä huomata, että Skorpioni on Rinteen ja Marinin yhteinen Aurinkomerkki. Myös Kuumerkki on molemmilla sama ja Kulmunillakin se on sama, Kauris. Kolme Kauris-Kuuta kertoo näiden vuoden 2019 poliittisen draaman sankareilla osoittaa että Kauris on nyt ajankohtainen merkki, onhan siellä Pluto, Saturnus ja Jupiter menossa transiittina. Näiden kolmen antama painoarvo Kauriille on näinä aikoina mahtava ja se säilyy voimassa myös lähes koko ensi vuoden. Kolme hidasta planeettaa Kauriissa tekee vuodesta 2020 poliittisesti raskaan, mutta jos kaikki menee putkeen, tuloksia myös syntyy. Tavallaan jatkuvuutta on: edellisen pääministerin Kuun asema siirtyy seuraavalle. Kannattaa myös muistaa että nyt maan johdossa on kaksi henkilö, joilla on Auringon ja Saturnuksen konjunktio: presidentti Niinistöllä ja pääministeri Marinilla.

Marinin kartan bonuksena on hänen Aurinkonsa sijainti Suomen valtion DS:llä, kulmalla, jonne heijastuvat valtion suhteet muihin valtioihin, ulkopoliittiset asiat. Niihin hän jättänee myös oman jälkensä.

Nyt kun katsoo 10-12. transiitteja ajalle, jolloin Marinin hallitus vannoin virkavalan (kartta alla), huomaa että nopeasti liikkuva transiitti-Kuu on Suomen 4.12.17 kartan Askendentilla Härän lopussa. Osuma on vieläpä varsin tarkka.

Mutta onko vuosi 2020 vakaa poliittinen vuosi vai jotain muuta, on arvioitavissa vain Suomen valtion kartan kautta. Suomen kartasta on kaksi versiota, 4.12. jolloin itsenäisyysjulistus luettiin (Svinhufvud)ja itsenäisyydestä äänestäminen 6.12. jolloin virallinen päätös syntyi äänestyksen tuloksena. Eroa on tosin kaksi vrk, mutta planeettojen asemissa se ei suuria eroja saa aikaan. Kuu liikkuu eniten, 4.12. se on Leijonassa yhdessä Saturnuksen kanssa, ja 6.12. se on Neitsyessä yhdessä Marsin kanssa. Molemmilla päivämäärillä on puolustajansa.

Uuden hallituksen kartta näyttää perin Kauris-painotteiselta: Jupiter, Keskitaivas (tavoitteet), Venus, Saturnus ja Pluto ovat kaikki tässä merkissä. Hallitus on hyvin hallitseva hallitus. Ainakin se haluaa ehdottomasti saada tavoitteensa ja ohjelmansa läpi. Tavoitteellisuutta, määrätietoisuutta, vakavaa asiallisuutta on hallituksen toimissa, mutta toki myös yksipuolisuutta ja huumorintajuttomuutta, joka merkkiä vaivaa myös ihmisten tasolla. Kommunikointikin sujuu koska Merkurius on valtion DS:llä tiedottamassa asioistaan yleisölle ja ulospäin maailmalle. Kovia aspekteja ei oikeastaan ole lainkaan planeettojen kesken. Yhteenhitsautuminen voi olla hyvä juttu, joskin valtanokittelusta tuskin päästään eroon.

Jos katsoo tuota kaksoiskarttaa, jossa Suomi on sisällä, transiitit ulkokehällä, huomaa myös että kovia transiitteja valtion kartan tekijöihin ei tule muilta kuin Marsilta (neliöt valtion Saturnukseen ja Kuuhun ja Uranukseen) ja Jupiterilta, joka tekee opposition valtion Plutoon (usein kuvastaa voimakasta naapuria, Venäjää).

Ja miten nuo hallituksen Mars -neliöt näkyvät jatkossa? Siihen riittää tueksi hyvin pelkkä yksi transiitti: Neptunus on Kaloissa ja muodostaa opposition valtion Marsiin Neitsyessä. Neptunus (negatiivisesti: toimimattomuus, sekava tilanne, passiivisuus, väärät tiedot, epärehellisyys), siten sekoittaa työmarkkinoita (Mars 6.huone/Neitsyt - teen työtä, kuulun liittoon), lakkoja on jo nyt luvassa ja lisääkin voi tulla ensi vuoden kuluessa. Tavallaan tilanne kuvaa passiivista tapaa saada oma tahto läpi työmarkkinoilla. Luonnollisesti hallitus joutuu mukaan jos koko yhteiskuntaa hetkauttavat lakot panevat normaalit tuotannon ja talouden koneet hiljaisiksi. Tässä on tiedossa vaikeuksia vuoden 2020 aikana ja Marsinin hallituksen kyky pitää yhteiskunnallisia voimia tasapainossa ja koossa, tullaan punnitsemaan.

Ja miksi Rinteen oma hallitus tuupertui puolen vuoden jälkeen? Kannattaa katsoa Rinteen hallituksen perustamiskarttaa 6.6.2019, klo 14:00.

Kartta näyttää ongelman suoraan: Mars on vastakkain Saturnusta ja Kuu on vastakkain Plutoa. Löysemmin ajatellen neljä planeettaa on mukana oppositioasetelmassa. Lisäksi Aurinko on oppositiossa Jupiteriin - siinä viides. Se ei lupaa hyvää yhteistyölle. Mars lisäksi peräytyy eli kulkee maasta katsoen taaksepäin. Voi ajatella että tällaisissa kuvioissa ei kannata rakentaa mitään koska pian se on purettava. Auringon neliö Neptunukseen myös lisää hallituksen tahdon hajaantumista. Politiikassakin on hyvä ottaa huomioon ajan laatu. Se on astrologisen ymmärryksen perusta.

Alla vielä Suomen valtion (4.12.17) kartta, jossa tarinan kolmen päähenkilön Kuun asemat on merkitty. Kaikki Kauriissa, kaikki lähellä Suomen keskitaivasta ja 10.huoneessa tai sen tuntumassa (riippuu kellonajasta), jossa ollaan kansakunnan kaapin päällä, sosiaalisen hierarkian huipulla. Huipulle pääseminen huikaisee, mutta sieltä voi myös pudota.

Myös auringonpimennyksiä poliittisessa astrologiassa seurataan. Ne voivat olla heijastuksia enemmän tai vähemmän yllättävistä uusista käänteistä, jolloin nousee esiin arvaamaton uusi tilanne tai jokin asiantila nopeasti muuttuu. Talven tulo tietää auringonpimennystä tapaninpäivänä 26.12.2019 (kartta alla). Tämä pimennys osuu sekin Kauriiseen 4.06 astetta. Se osuu samalla Suomen valtion 9.huoneeseen (laajat kansainväliset kysymykset ja yhteistyö, globaalit näkymät ) ja oppositioon Suomen Pluton kanssa. Pluto Suomen valtion kartalla on 3.huoneessa ja Ravussa, se kuvaa hyvin voimakasta ja vaarallista naapuria, Venäjää, jonka vaikutus Suomen ulkopolitiikkaan on ollut monta kertaa ratkaisevassa asemassa. Tällä kertaa pimennyksessä on mukana kolmantena pyöränä Jupiter, joka tuo siihen lisää dynamiikkaa ja kenties dramatiikkaa.

On tapana katsoa taaksepäin samanlaisia ennakkotapauksia. Viimeksi samassa paikassa tapahtui auringonpimennys 25.12.2000, 19 vuotta sitten. Mitenkään raju tai dramaattinen ajankohta se ei ollut. Muutoksia oli jo tullut aiemmin, Tarja Halosen valinta presidentiksi 16.1.2000 oli merkkipaalu. Samaan aikaan perustuslain uudistukset vähensivät presidentin oikeuksia ja lisäsivät pääministerin ja hallituksen valtaa. Lipposen hallitus oli vakaa ja pysyi vallassa neljä vuotta. Suomi oli liittynyt aiemmin euroalueeseen. Talous kukoisti, olihan Nokia vielä voimissaan. Laskukausi alkoi myöhemmin. Pimennyksen "vaikutus" jatkui vielä pitkälle 2001 puolelle. Helmikuussa 2001 paljastui Lahden kisojen aikana laaja hiihdon doping-skandaali, joka tahrasi Suomen talviurheilun puhtauden maineen vuosikausiksi eteenpäin. Nämä menneet tapahtumat ovat vain viitteiä pimennyksen tavasta tuoda ilmiöitä esiin. Jokainen uusi pimennys on aina omanlaisensa, mutta oleellista on tuo oppositio Plutoon. Saamme siis jonkinlaisia muistutuksia siitä millaista on elää suuren ja vahvan naapurimaan kyljessä. Pluton oppositiot voivat korostaa myös tavallista kovempaa valtapeliä puolueiden välillä.

Tunnettujen ihmisten syntymäaikojen saaminen on varsin satunnaista. Arvauskarttoja voi käyttää mutta silloin nousumerkki ja huoneet ovat todennäköisesti väärin. Samoin jos käyttää keskipäivä-karttaa, joka on yleinen käytäntö. Mutta aspektirakenteet ovat silti käytettävissä vaikka aika on väärin. Kuun asema voi heittää useita asteita silloinkin. Näistä kolmesta poliitikosta voi todeta että Rinne voisi olla joko Vaaka - tai Skorpioni-nousu. Vaaka on tietysti juristille sopiva nousumerkki. Katri Kulmuni on vaikea tapaus arvaajille. Kaikki nousumerkit Ravusta Vaakaan ovat mahdollisia. Sanna Marin saattaa olla Skorpioni-nousu (kuten kartassa), Jousimiehen loppu-nousuinen tai Kauris-nousuinen, joka heittää planeetat tykkänään toisiin huoneisiin kuin jutun kartassa. Mutta arvaukset ovat useimmiten antavat vääriä tuloksia, teki niitä sitten kuka tahansa. Ulkonäöstä ja esiintymisestä saadut vihjeet ovat usein ristiriitaisia ja elämäntapahtumien mukaan rekktifioinnit ovat astrologin valintojen ja mielivallan armoilla. Erään astrologisen pienryhmän jäsenten enemmistö kannatti Skorpioni-nousua. Myös Kauris sai kannatusta (Marin on melko pienikoinen, ruumiin rakenne on melko kuivakka jne. mutta toisaalta kasvojen muodossa on enemmän Skorpionia).

Raimo Nikula, 12.12.2019

Takaisin alkusivulle