Oikeistopopulistisia poliittisia johtajia 2019-20- katsaus - Huom. karttoja on tarkennettu ADB:n tietojen mukaan

Viime vuosina maailman politiikkaan on vaikuttanut suuresti pakolaisvirtojen vyöry Eurooppaan. Se alkoi vuosia sitten ja kiihtyi vuosina 2012-2016. Suomeen suurin tungos oli v. 2015. Yhä Afrikasta yritetään Välimeren yli Euroopan lihapatojen äärelle ja Lähi-idän sotaisa tilanne synnyttää sekin pakolaisia, samoin Keski-Afrikan epävakaa poliittinen tilanne. Asetelma on yksinkertainen: Afrikassa ei ole tulevaisuutta, ei edes henki ole turvassa, Euroopassa on kaikkea sitä, mikä Afrikasta ja Lähi-Idästä puuttuu. Siispä sinne.

Miten suhtautua vierasperäisten ihmisjoukkojen maahanmuuttoon? Eurooppa jakautuu moneen leiriin: liberaaleinta linjaa vetävät Ruotsi ja Sveitsi, Saksakin on ollut maltillinen, mutta suurin osa Euroopan maista on kiristänyt ehtoja maahanmuuttajille. Unkarissa ja muualla on pystytetty raja-aitoja joiden yli eivät turvapaikan hakijat pääse. Kaikkialla on noussut maahanmuuttokriittisiä puolueita ja niiden edustajat ovat päässeet maidensa parlamentteihin päättämään asioista ja vaikuttamaan yleisiin mielipiteisiin. Suomi ei ole poikkeus, meilläkin on Perussuomalaiset, joka on tosin jakaantui kahtia. Media pyörittelee tätä maahanmuuttokysymystä päivästä toiseen. Ihmisten sisäisyyteen asia on myös vaikuttanut, oma maa ja sen kallisarvoiset arvot, tavat, uskonto, yhteiskuntajärjestys ja tavoitteet on koettu olevan uhattuina. Jotkut kansallismieliset ryhmät lietsovat aktiivisesti maahanmuuttajia kohtaan kielteisiä asenteita. Myös väkivaltaa on nähty.

Koko poliittinen virtaus on kuluneiden viiden vuoden aikana muuntunut oikeistolaiseksi, konservatiiviseksi ja maahanmuuttovastaiseksi. Tilanne ei ole kummempi USA:ssa, jossa Donald Trumpin hallinto on avoimesti vihamielinen meksikolaisten ja muiden epäilyttävien vierasmaalaisten siirtolaisuutta kohtaan. ”Amerikka ensin” – sloganilla on ollut käyttöä. Ottaen huomioon että Trumpin kausi jatkuu vuoteen 2021, toivoa ei ole että Amerikassa mikään muuttuisi parempaan suuntaan, ellei satu ihme ja suuri väestö herää huomaamaan mitä on tekeillä. Mutta massojen heräämistä tapahtuu ani harvoin, pikemmin massamedian aikana joukkojen hypnotisointi onnistuu aina vain paremmin ja helpommin vaikka kuinka alhaisin keinoin ja twiittauksin.

Mutta millaisten ihmisten käsissä Eurooppa nyt kun vuosi 10.02.2020 on jo kohta puolessavälissä? Oikeistopopulistinen virtaus on pyyhkäissyt Euroopan yli ja jättänyt jälkeensä pienempiä ja suurempia puolueita, joista osa on päässyt jo pitkälle yrittäen sopeutua oman maansa valtapolitiikkaan. Tässä pieni potpurri, katsaus muutamien maiden johtavien maahanmuuttoa vastustavien puolueiden johtajien astrologisiin ominaispiirteisiin. Ja tämän teen karkein vedoin. Useimmista ei tietenkään ole kellonaikoja joten kurkistelu tapahtuu ilman suurempia persoonallisia ulottuvaisuuksia.

Kansallismielisten puolueiden johtajien arkkityyppi on Jean-Marie Le Pen, joka nostatti ideologisen sodan liberaalia kansainvälistä virtausta vastaan Ranskassa. Mies, joka loukkasi niin arabi-siirtolaisia kuin juutalaisia yhtä kevyesti, ja joka halusi olla vain ranskalainen ranskalaisten hallitsemassa Ranskassa. Nationalisti, rasisti ja äärikonservatiivi, joka koitui omalle puolueelle taakalle ja niinpä hänet heivattiin ulos ja tilalle nousi hänen tyttärensä Marine Le Pen, joka alkoi ottaa etäisyyttä isäänsä niin henkilönä kuin poliitikkona. Huomaa kartalla Härkä-nousu, Jupiter, ideologioiden synnyttäjänä on myös Härässä. Toinen huomionarvoinen asia on Saturnuksen eristyneisyys lännessä ja 8.huoneessa. Saturnus toimii usein konservatiivisten arvojen vartijana ja ”separaattorina”, se jauhaa asioita ja arvoja ja erottelee jyvät akanoista omien valintojensa mukaisesti ja pitää vieraat vaikutteet jyrkästi erillään itsestä. Ennakkoluuloja vierasvaikutteita vastaan symboloi myös Ravun merkki, jossa on Merkurius/Pluto – konjunktio vihjaten äärimmäiseen mielen ja kielen jyrkkyyteen. Kuu on kotimerkissään Ravussa – omaa maa Mansikka, mutta maa mustikka. Huomaa myös vähäisten kovien aspektien määrä: vain Kuun neliö Marsiin on huomattava aggressioiden synnyttäjä – pohjana tunneperäinen turvallisuuden haku. Tätä miestä ei tee liberaaliksi edes Venus/Aurinko kuusiossa Marsiin ja Neptunukseen ja Aurinko/Venus Mars/Neptunuksen keskipisteessä…Planeetat ovat keskittyneet alkuhuoneisiin 2-3-4 sekä 12.huoneeseen. Huomaa, tämän miehen kartta on tarkka perustuen kellonaikaan.

Ruotsissa on myös äärioikeiston liikehdintää. On poliittista ja kansallismielistä ajattelua, on yhteiskuntarauhaa aktiivisesti häiritsemään pyrkivää liikehdintää, autojen polttelua ja on maahanmuuttajiin kohdistuvaa vihamielisyyttä. Hiljattain pidetyissä vaaleissa Jimmie Åkessonin johtama Ruotsi Demokraatit menestyivät hyvin ja nostivat kannatuslukujaan roimasti. Åkesson on ulkoisesti sliipattu keskiluokkaisen oloinen, korkeakouluopinnot keskeyttänyt kaveri, mutta hänen ideologiansa on siistiytymiselkeiden jälkeenkin äärilaitaa suhteessa maahanmuuttajiin ja Ruotsin kansankotia uhkaaviin arvoihin ja asioihin. Yllä arvaukseni tässä miehestä, mutta se on vain arvauskartta. Palaamme Härkään kuten monen muunkin kohdalla. Härässä on Aurinko, Merkurius, Kheiron ja Mars. Venus on juuri tulossa Härkään. Venus/Mars on neliössä ideologiseen Jupiteriin – paljon tunnetta ja subjektiivisia arvoja oman maan ja kansallisuuden puolustamiseksi löytyy. Saturnuksella ei ole kovia aspekteja, vain kolmiot Merkurius/Kheironiin. Uranuksella (usein teknokraattisen eliitin symboli yhteiskunnallisesti) on löysä oppositio Aurinkoon ja Merkurius/Kheironiin. Pluto on yllättävää kyllä poissa kuvioista. Plutolla on usein sananvaltaa kartalla kun ihmisellä on äärimmäisiä mielipiteitä ja asenteita ja hinkua vallan huipulle. Mahdollisesti Kuu on oppositiossa Jupiteriin, joka sopisi kansallismieliselle poliitikolle hyvin. Omasta mielestäni tämä kartta ei kerro kyvystä vakuuttaa äärioikeistolaista suuntausta. Mahdollisesti Åkessonin liian pehmeät piirteet tipauttavat hänet puolueen johdosta muutaman vuoden jälkeen.

Myös Norjassa on Ruotsin ja Suomen tapaan ollut kansallismielisyyden nousua. Norjaa on kuvattu öljytuloilla lepääväksi pikku maaksi, joka nauttii maailman vauraimman maan maineestaan. Ehkä tapaus Breivikin tapaus osoitti että tässäkin paratiisissa on omat käärmeensä, jotka ovat piiloutuneet hyvinvoinnin julkisivun taakse. Norjan kansallismielisen Høyre-puolueen johtaja on Erna Solberg josta leivottiiin v. 2013 pääministeri. Hän ei ole äärioikeistolainen, mutta on silti kiristänyt tuntuvasti maahanmuuttopolitiikkaa. Lisäksi hän kieltäytyi v. 2004 antamasta turvapaikkaa Norjasta israelilaiselle ydinvoimasalaisuuksia paljastaneelle Mordechai Vanunulle. Kielto perustui mitättömälle muotoseikalle ja sen takana on Solbergin epäluulo vierasvaikutteita kohtaan. Solberg on tukevatekoinen ja hieman – jos sallitaan sanoa – junttimaisen oloinen nainen. Poliittisen profiilinsa perusteella häntä on ruvettu kutsumaan "Jern-Erna" – rauta-Erna rautarouva Thatcherin esimerkin mukaan.

Solbergin kartalla (yllä) on eräs tärkeä kovan valtapolitiikan merkki: Aurinko Kaloissa tuo yleensä pehmeyttä ja taipuisuutta, mutta oppositio Plutoon poistaa ne tehokkaasti ja työntää esiin vastakohtaansa, kovapintaisuutta, tahtovaa, manipuloivaa, murskaavaa otetta. Nämä ovat rautakangen luokille vääntäjiä. Saada muut taipumaan tahtoonsa tuottaa tyydytystä ja haasteiden pitää olla suuria. Joskus seuraa dramaattisia tekoja, käännöksiä, joskus suurenmoisia voittoja, toisinaan uhkaa loppuun palaminen tai murtuminen paineiden alla. Auringon kanssa on vielä Merkurius ja Kheiron ja kaikki ovat vastakkain Plutoon. Mars tukee kolmiolla Aurinkoa, joten siitäkin tulee lisää pontta esiintymiseen. Koska hän on –61 vuosiluokkaa, hänellä on Jupiter/Saturnus konjunktio Kauriissa, joka sopii hallinnollisia tai poliittisia virkoja havitteleville ihmisille. Kellonajasta ei ole tieto, useita vaihtoehtoja on tarjolla. Aurinko on Kaloissa, mutta myös nousu voi olla siinä lähellä. Toinen versio olisi keskipäiväkartta, jossa Aurinko on MC:llä ja Rapu nousussa kuten kartassamme.

Myös Itävallassa vaihtui poliittinen johto hiljattain joulukuussa. Liittokansleriksi nousi poliittinen kultapoika, vasta kolmekymppinen Sebastian Kurz. Hänkin edustaa kansallismielistä konservatismia (ÖVP –Itävallan Kansanpuolue) ja on hyvin maahanmuuttokriittinen poliitikko täynnä nuoruuden intoa muuttaa ”kaikki paremmaksi” ja ”Itävalta suureksi.” Itävallalla on toki suuri poliittinen menneisyys Itävalta-Unkari valtioliiton aikoina, mutta ei pitkiin aikoihin se ole päässyt otsikoihin. Kurz on nopea poliittinen vinttikoira; hän oli jo 27-vuotiaana ulkoministeri. Kurzin politiikka on johtanut mm. kriittisesti hallituksesta kirjoittavien lehtien tiedonsaannin vaikeutumiseen ja poliisia on kehotettu reagoimaan herkästi ulkomaalaisten tekemiin rikoksiin. Hän on laskenut liikkeelle Euroopan yhteiseksi motoksi tarkoitetun ”Suojeleva Eurooppa”, joka tarkoittaa lisääntynyttä halua suojella Euroopan maita maahanmuuttovirroilta. Itävalta kuuluu niihin maihin, jotka ovat torjuneet maahanmuuttajien pois rajoiltaan. Lisää kiristäviä toimenpiteitä lienee tulossa. Kartalla ei ole Härkää lainkaan. Kuu on joka tapauksessa oppositiossa Saturnukseen. Saturnuksen separointi, erottelu toimii vaistojen tasolla: hyväksytty – ei-hyväksytty –leima voi tulla helposti esiin. Maamerkkejä on, Kaurista ja Neitsyttä löytyy runsaasti. Mars on Kauriissa, joka kuvio toistuu muillakin johtajilla. Kurzin Aurinko on kuusiossa Plutoon (valta kiinnostaa, innostaa) neliössä Saturnukseen (arvokonservatismi, halu rajoittaa vierasvaikutteita) ja kolmiossa Neptunukseen (kyky antaa itsestä kaikille miellyttävä imago). Sitä auttaa kansikuvapojun ulkonäkö. Kurzin oikea kellonaika (27.8.1986, 04:30, Wien) ilmaantui vähän aikaa sitten AstroDataBankin listoille ja nousumerkki on odotetusti Leijona.

Yllä Unkarin pääministerin, Viktor Orbanin kartta (pyöreä kellonaika 14:00 kuulemma "äidiltä" - mies näyttää kyllä raskastekoiselta Skorpioni-nousuiselta eikä Vaaka-nousuiselta...). Orbanin Unkari on ehkä rankimmin kuin mikään muu maa asettanut stopin maahanmuutolle. Rajoja vartioidaan ja piikkilanka-aitaa on vedetty. Fidesz (uskollisuus) -puolueen johtajana hän ollut myös pääministerinä pariin otteeseen, viimeksi vuodesta 2010 lähtien. Häntä voi pitää äärioikeistolaisena. Hänen pääministerikaudellaan demokraattisia oikeuksia on kavennettu. Media ei saa julkaista mitä haluaa, kaikkea valvotaan ja ei-demokraattisesti valitut elimet saavat käyttää valtaa suitsiakseen kehitystä haluttuun suuntaan. Unkari on saanut runsaasti kritiikkiä osakseen kansainvälisiltä ihmisoikeusjärjestöiltä, EU:lta ja Amnesty Internationalilta. Ihmisten vapaus alkaa olla ahtaalla.

Yllä oleva kartta kertoo että Aurinko on neliössä Plutoon. Valtapyrkimykset ovat voimakkaita ja ajoittain potkivat aisan yli. Härässä on Merkurius ja Venus. Kaikki Härässä olevat planeetat voidaan tulkita tässä yhteydessä vahvistavan ihmisen luonnollisia kansallisia tunteita ja asenteita. Kaikki, mikä on omaa, oma valtio, oma maa, oman maan luonto ja historia, ovat rakkaita ja kallisarvoisia, ainoita ”oikeita”. Kaikkeen muuhun on syytä suhtautua varovasti, kriittisesti tai torjuvasti. Orbanin Härkä-planeetat ovat vastakkain Neptunukseen – siitä kansallista idealismia. Koviin keinoihin ja rajoitusten suosimiseen viittaa puolestaan Marsin oppositio Saturnukseen. Siitä voi tulla myös oma kompastuskivi koska alaspainetuilla kollektiivisilla tarpeilla on taipumus ponnahtaa jossain vaiheessa ylös jolloin Orbanin asema saattaa olla uhattuna. Kartan kokonaiskukvio korostaa kiinteitä merkkejä ja kokonaiskuvio on T-risti, jossa on Merkurius/Venus oppositiossa Neptunukseen ja neliössä Saturnukseen ja Marsiin. Siinä näkyy voimakas halu kontrolloida tilanteita, asettaa tiukat rajat, pitää kiinni omasta. Suvaitsevaisuus tai lämmin inhimillisyys eivät tässä kuviossa pääse kukoistamaan.

Siirtolaistulvia on joutunut ottamaan vastaanottamaan erityisesti Italia. Välimeren yli pyrkiviä afrikkalaisia on virrannut Italiaan kymmeniä tuhansia huolimatta riskaabelista meren ylityksestä ylikuormitetuissa laivoissa ja veneissä. Italiassa kansallismielinen ja maahanmuuttovastainen puolue on La Lega (Liiga), joka sai kolmasosan äänistä viime vaaleissa. Puoleen johdossa on Matteo Salvini. Hän on toiminut sisäministerinä ja nyt myös varapääministerinä. Hän edustaa anti-globalisaatiota, kansallisvaltion voimistamista ja on erittäin jyrkkä EU:n virallisen linjan arvostelija. Kuten Trump, hän on esittänyt hyvin protektionistisia käsityksiä taloudessa. Hän on vetänyt maahanmuuttokriittistä linjaa vaatien esimerkiksi etnisten kauppojen sulkemista klo 21. Hän poistaisi kaiken laittoman maahantulon Italiaan. Salvini on poistanut vierasperäisten lasten ilmaisen kouluruokailun. Hänen tarkoituksenaan on poistaa siirtolaisuuden tuoman taloudellisen taakan Italian harteilta. Kuten useilla muillakin oikeistopopulististen liikkeiden johtajilla, hänelläkin on linkki Putinin Venäjään. Pahimmillaan Venäjä voisi sanoa kuten aikoinaan Lyndon Johnson monille poliitikoille: "I got your balls in my pocket". Venäjä pääsee sekaantumaan Euroopan maiden oloihin rahanahneiden ja korruptoituneiden kansallismielisten oikeistojohtajien kautta.

Salvinin kartalla (yllä) nähdään nyt Härässä vain yksi tekijä, mutta se on aina tärkeä Kuu. Kuu Härässä on vahva kiinnike omaan, tuttuun luonnonympäristöön, kansallisuuteen, kieleen ja menneisyyteen. Kuu toimii tunteenomaisena kiinnipitävänä lnkkinä omaan maahan, sen perinteisiin ja historiaan - ja sen etuihin. Salvinin Aurinko on Kaloissa, vieressä on Venus, joka ei poista ihmisestä särmikkyyttä. Vain Merkurius on oppositiossa Plutoon (vrt. edellisiä). Salvinin Mars on Kauriissa, joka on joillakin muillakin tässä esitellyillä johtajilla. Se sopii poliittiseen toimintaan, jossa tavoitellaan pragmaattisia tuloksia ja luodaan yksinkertaisia, suoraviivaisia toimintamalleja, jotka vetoavat kansaan. Mars on kuusiossa Aurinkoon ja mahdollisesti kolmiossa Kuuhun. Se antaa siten itseluottamusta ja voimantunnetta miehelle. Marsin neliö Uranukseen taas kertoo halusta turvautua nopeisiin ja äkkiarvaamattomiin keinoihin. Mars on vahvasti aspektoitu. Ja Salvinin kartalla toistuu myös Auringon neliö Saturnukseen: rajaa, rajoita, estä, ehkäise, suojele, varmista. Oheisen kartan tiedot ovat Astrotheme -sivustolta - ei 100% varmaa.

Douglas Carswellin otan tähän joukkoon vaikka hän ei ole eikä ole ollut minkään puolueen johtaja. Sen sijaan hän oli Englannin parlamentin jäsen edustaen äärikonservatiivista ja maahanmuuttovastaista UK Independece Partya. Hän olikin puolueen ainoa edustaja ja joutui luopumaan paikastaan. Ensin hän oli konservatiivi, sitten UKIP:n jäsen, sitten hän siirtyi edustajaksi ilman puoluetta. Muutoksia, muutoksia. Hän luopui vuoden 2017 vaaleissa paikastaan eikä halunnut ruveta ehdokkaaksi. Carswell oli EU:n vastainen ja toimi Englannin erottamiseksi unionista. Häntä on kuvattu mieheksi, joka hyväksikäytti puoleensa johtajien mainetta vaikka toimi usein heitä vastaan ja kaivoi maata heidän altaan. Lisäksi hänellä on ollut ongelmia verotuksen kanssa. Eittämättä ristiriitainen mies, vähän kaikkia vastaan, mutta itsen puolesta.

Kartta näyttää jokseenkin tutulta; Jussi Halla-aho (26.4.1971) on syntynyt viikkoa aikaisemmin. Isot kuviot ovat molemmilla samat. Härässä Aurinko ja Saturnus ja Mars jälleen Kauriissa – molemmilla. Marsin neliö Merkuriukseen ei ole epätavallinen niillä, joilla on erityisen kriittinen suhde johonkin yhteiskunnan osa-alueeseen tai yleiseen poliittiseen linjaan. Jossain on mätää, ja minä paljastan sen.

Hollanti tunnetaan liberaalina maana, jossa etnisillä ryhmillä on ollut vankka jalansija. Rodullinen vähemmistökin on vankka, sillä mm. entisestä alusmaasta, Indonesiasta on tullut siirtolaisia runsaasti. Mutta sielläkin oikeistolais-konservatiivinen virtaus on voimistunut. Tämä suunnan huipulla on nyt poliitikko nimetä Geert Wilders. Hän perusti Vapaus-puolueen v. 2006 ja on sen johtaja edelleen. Wilders haluaa rajoittaa rajusti maahanmuuttoa ja erityisesti hänen silmätikkunaan ovat islamin uskoiset siirtolaiset (Hollannissa heitä on n. 6% väestöstä). Wilders on ajanut Euroopan äärioikeistolaisten puolueiden yhteistyötä. Hän on ollut käräjillä syytettynä vihapuheiden pidosta. Hänet yritettiin murhata kerran ja hän kulkee edelleen henkivartijoiden kanssa.

Kartalla nähdään Aurinko konjunktiossa Plutoon (ja Uranukseen). Se on muillakin esitellyillä tämä Aurinko/Pluto pääaspekti. Mies on hieman outo, onpa mielestäni oudon näköinenkin (https://fi.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders). Tuttua on Kuu/Jupiter –aspekti, joka nostaa usein poliittisia intohimoja (Hitler, sama Kauriissa). Mutta ainoa kova aspekti koko kartalla on Saturnuksen ja Neptunuksen neliö – tuntee ehkä pelkoja sisimmässään ja heijastaa niitä ulospäin islaminuskoisiin kuten moni muukin.

Balkanin maat ovat myös joutuneet näkemään miten pakolaisvirrat kulkevat niiden kautta. Slovenia on muuan muassa ollut reitin varrella ja maahanmuuttajien kanssa on ollut monenlaisia ongelmia.Slovenian pääministerinä on Janesz Janza, joka aloitti uransa vastaanhangoittelijana, mutta on muuttunut vuosikymmenien myötä yhä oikeistolaisemmaksi. Hän on tunnettu poliitikkona, joka haukkuu naapurivaltiot ja niiden johtajat lyttyyn, esiintyy hyvin epäkunnioittavasti ja alatyylisesti. Häntä on syytetty äärinationalismista, emotionaalisesta tyylistä, jota hän viljelee järjen kustannuksella. Hän on populisti ja kansankiihottaja. Janesz ei haluaisi vierasmaalaisia siirtolaisia maahansa, ei läheltä eikä kaukaa. Janesz muistetaan Suomessa taannoisen Patria-asekauppojen yhteydessä. Hän taisi vetää kaupasta miljoonat kotiinpäin.

Ja kuten kartasta näkyy, Neitsyitä riittää näiden oikeistopopulistien joukossa. Janeszin Aurinko on tyypilliseen tapaan neliössä Saturnukseen (erotteluvimma, hierarkioiden tärkeys), mutta Merkurius ja Venus ovat liittoutuneet Pluton kanssa, joka työntää ulos suusta törkeyksiä. Vihaa synnyttää Marsin neliö Plutoon. Ja Mars on tietysti Härässä, maaahanmuuttovastaisuuden ja oikeistopopulismin toisessa perusmerkissä. Vastamerkissä, Skorpionissa, on vuosiluokan –58 tunnusmerkki, Jupiter konjunktio Neptunus Skorpionissa ja niiden kuusio Plutoon. Oikeistopopulistien kartoilla on turha tulkita hyväntahtoista Jupiter/Neptunus -konjunktiota pehmeästi. Nämä poliitikot tarkoittavat hyvää omasta mielestään, omalle maalleen ja kansalleen, mutta suljettuaan oviaan, ne torjuvat toiseutta ja lisäävät syrjintää, diskriminaatiota ja juurettomuutta.

Puolallakaan ei ole kovin hyvä maine nyky-Euroopassa ja EU:ssa. Maa on ruvennut pullikoimaan EU:n linjaa vastaan monessa asiassa. Puolan nykyinen presidentti on Andrejz Duda (kartta alla). Hän on ulkopoliittisesti lähentynyt USA:ta ja Trumpia, jonka toivoo rakentavan Puolan maaperälle USA:n tukikohtia suojaksi Venäjän vaikutusta vastaan. Sisäpoliittisesti Duda on kiristänyt sananvapauden rajoja ja on viimeksi vaatinut tuomareiden siirtymistä eläkkeelle 65-vuotiaina. Hän vieraili hiljattain Suomessa ja läksytti puheessaan EU:ta ja sanoi sen antaneen Puolalle hyvin vähän. Hallitsevan Laki ja oikeus (PiS) -puolueen kasvattina Duda on Unkarin tavoin rajoittanut turvapaikan hakijoiden tuloa maahansa. Puolan mukaan kysymys on jäsenmaan sisäisen turvallisuuden asiasta. Siihen ei pidä puuttua. Laki ja oikeus –puolueen nimikin kertoo että kyse on samasta liikkeestä kuin Perussuomalaisuus – paluu pyhänä pidettyyn maan lakiin. Dudan oikea aika on nyt myös AstroDataBankissa (17.5.1972, 20:54. Krakova).Nousumerkki on Jousimies.

Huomaa kolme oikeistopopulismin edustajaa: Douglas Carswell (Englanti) 3.5.1971, Jussi Halla-aho (Suomi), 26.4.1971 ja Andrzej Duda, 16.5.1972. Kaikilla kolmella on samoja hitaiden planeettojen kuvioita kartoillaan ja kaikki ovat Härkiä (Aurinkomerkki). Mainittakoon että puolan Laki ja Oikeus –puolueen johtaja on edelleen Jaroslav Kaczynski, joka on v. 2010 lento-onnettomuudessa kuolleen presidentin Lech Kaczynskin identtinen kaksoisveli. Jaroslav Kaczynskin kellonaika tiedetään. Hän on nouseva Härkä ja Aurinko on Kaksosissa. Hänellä on pieniä erikoisuuksia. Mm.häntä ei saa kuvata sivultapäin ettei hänen kaksoisleukansa paljastu.

Myös Saksassa on uudelleenvirinnyttä oikeistopopulismia ja jälkiä uusfasistisista ideologioista. Hitler ei ihan kokonaan kuollutkaan. Saksa on ottanut auliisti vastaan turvapaikanhakijoita, siellä on vahva turkkilainen vähemmistö ja monet Lähi-idän pakolaiset löysivät tiensä sinne. Alexander Eberhardt Gauland (kartta alla) on nyt 77-vuotias veteraanipoliitikko, CDU:n jäsen, juristi ja lehtimies, joka tuohtui erityisesti Merkelin Saksan annettua Kreikalle suuria pelastuslainoja, joiden takaisinmaksusta ei ole tietoa. Hän perusti v. 2017 puolueen, Saksalaisen vaihtoehtopuolueen (Alternativ für Deutschland, AfD) , jonka puheenjohtajana hän toimii, Hänen aiempi poliittinen uransa vei hänet mm. Frankfurt am Mainin pormestariksi. Hänellä oli virka myös liittovaltion luonnonvarojen, ympäristön, luonnosuojelun, rakentamisen ja ydinturvallisuuden virastossa Bonnissa. Gauland on osa oikeistopopulistista liikettä Euroopassa. Hän katsoi Merkelin CDU:n liukuneen kauaksi poispäin alkuperäisistä ihanteistaan. Syksyn 2018 liittopäivävaaleissa Gaulandin puolue sai 13% äänistä. Se on nousujohteessa ja se edustaa tavanomaisia populistisia vaatimuksia maahanmuuton rajoittamisesta ja oman maan etujen suojelemisesta. Rasistiset ilmaisut ovat puolueessa tavallisia.

Gaulandin kartalta löytyy odotetusti Härkää, Jupiter/Saturnus/Uranus on siellä kuten kaikilla –41 vuosiluokan ihmisillä (mm. Pertti Salolainen - Kokoomus). Tuttu on myös Mars Kauriissa -sijainti. Venuksella on löysiä neliöitä Härkä-kolmikkoon ja Gauland on tunnettu särmikkäistä tokaisuistaan, mm. natsit olivat ”vain linnunpaska Saksan yli tuhatvuotisessa menestyksekkäässä historiassa”. Gauland on myös vaatinut II maailmansodan saksalaisten sotilaiden tekojen uudelleenarviointia. Selvästi hän ajaa puolueineen takaa Saksan liian liberalistisen politiikan syrjäyttämistä aidommalla saksalais-kansallisella arvopohjalla.

Tuskin tarvitsee mainita että Donald Trumpin asema USA:n presidenttinä on oikeastaan oikeistovirtauksen suurin saavutus tähän asti. Trump on osoittautunut huonoksi poliitikoksi ja hänen taloudellinen menestyksensä on ainakin osittain, ellei kokonaan kupla. Hän on vain luvannut suojella Amerikkaa ja tekee sen kauppapoliittisin keinoin asettamalla järjettömiä tulleja muiden maiden tuotteille. Hän kieltäytyy osallistumasta ilmastomuutosta hillitsevien sopimusten vahvistamiseen ja siten jouduttaa väistämätöntä ilmastonmuutosta. Ehkä joku päivä Trump tulee määritellyksi ”2000-luvun alun vaarallisimmaksi rikolliseksi”. Mutta nyt hän voi jatkaa presidenttinä huolimatta kaikista rasistisista, seksistisistä ja muiden maiden johtajiin ja politiikkaan kohdistuneista alatyylisistä kommenteista. Hänen luutansa lakaisee omaa hallintoa, jokainen kritisoija saa kenkää.

Ja katsokaamme kirsikkaa kakun päällä: Jussi Halla-aho, suomalainen, kotikutoinen oikeistopopulisti ja maahanmuuttokriittinen poliitikko. Hänen karttansa on ollut esillä joissakin aikaisemmissa Genitura-kirjoituksissani. Vuoden 1971 satoa, Jupiter/Neptunus – konjunktio, joka ei tuonutkaan automaattisesti suvaitsevaisuutta vaan päinvastaisia asenteita. Tuttua on Marsin sijainti Kauriissa, sen neliö Merkuriukseen (joka peräytyy). Kriittisyyttä, halua vaikuttaa suoraviivaisesti maan asioihin ja EU:n asioihin myös. Aurinko Härässä, perusjunttimaiset asenteet ovat vahvoja ja tarve suojautua vierasvaikutteita vastaan on voimakas. Saturnus Härässä kolmioi Marsin Kauriissa ja Pluton Neitsyessä: Hyvin hallittua toimintaa ja harkittua puhetta (Saturnus neliö Merkurius), mutta se ei kätke sisäistä suuttumusta ja impulsseja muuttaa asiat väkisin omaan suuntaan. Mutta nyt hyvin vaaleissa menestynyt Perussuomalaisten puheenjohtaja joutunee siloittelemaan maahanmuuttokriittisyyttään mikäli mielii Rinteen hallitukseen. Meillä on vahvistamaton tieto Halla-ahon syntymäajasta 18, mutta olettaisin että Neitsyt-nousu on yhtälailla mahdollinen.

Laitetaanpa vielä joukon jatkoksi Boris Johnson. Konservatiivipuolueen edustajana ja monilta osin säilyttävien arvojen puolustaja ja brittiläisen itseriittoisuuden keulakuvana Johnson yrittää väen vängällä päästä eroon EU:sta ja vääntö vain jatkuu. Johnsonin kartta putkahti AstroDataBankiin muutama kuukausi sitten.

Johnsonin kartalla Vaaka nousee, mies on poliittinen eläin jos kuka, joka osasi jo nuorena haalia ympärilleen tulevaa brittiläistä sosiaalista eliittiä. Oikea yliopisto, oikeat suhteet - niillähän ovet aukenevat. Nuorena Johnson oli hulivili, naistenmies ja kosteiden illanistujaisten kuningas, nyt vain pääministeri, joka ei ole mitenkään 100% rakastettu vaan kiistanalainen ja pahasti ryöpytetty. Itse hän ei halua jäädä toiseksi, vaan käyttää kieltä roisisti ja hyvän maun raja-aidat kaataen. Ilman nykyistä eurooppalais-amerikkalaista taantumuksellista virtausta, ei hänenkään asemansa ole selitettävissä. Trump heitti sloganin "Tehdään Amerikka jälleen suureksi". Johnson ei lupaa palauttaa Englantia Suur-Britanniaksi, mutta omalla tavallaan hän rummuttaa Englannin suuruutta ja riippumattomuutta manner-Euroopasta. Sen hän tekee huolimatta siitä mitä valtavia seurauksia Brexistä on maan taloudelle. Tuskin hän niistä paljon välittää. Poliittinen ura näkyy 9.huoneesta, jossa Aurinko/Venus - konjunktio on Kaksosissa. Suupaltti, poikamainen temppuilija ja verbaalinen väittelijä. Silti Venus antaa kykyä miellyttää ja vetää ihmisiä puoleensa. Venus peräytyy ja on ns. "Auringon polttama", liian lähellä Aurinkoa. Semmoisen voi tulkita kuvaanan ihmistä, jonka Ego (Aurinko) lopulta syö helposti sosiaalisen tasapainon ja kenties oikeudenmukaisuuden (Venus) periaatteen. Kartalla on T-risti, jossa Uranus/Pluto on oppositiossa Saturnukseen ja neliöt kasautuvat Marsiin, joka on myös Kaksosissa, mutta 8.huoneessa. Eittämättä siinä on lisää hyökkäävyyttä ja halua puolustaa omia ideoita ja aloitteita vaikka olisi väärässäkin. Uranus/Pluto liittää hänet omaan aikaansa (11.huone=zeitgeist) ja Saturnuksen oppositio kertoo että kovaa vastusta on menestyksen tiellä ja mahdollisuus on tulla syrjäytetyksi ovat kohtalaisen suuret. Hän jakaa ihmiset terävästi: toiset hurraavat hänen tempuilleen, toiset paheksuvat koska näkevät narrin naamion läpi.

Verrattuna muihin mainittuihin oikeisto-konservatiivi -johtajiin, Johnsonin kartalla on vähän Härkää - vain Jupiter ja sekin oppositiossa Neptunukseen. Netsyttä on ja hieman Härkää, ei Kaurista. Kartalla on neljä tekijää Kaksosissa. Johnsonin image menee hyvin yksiin Puer Aeternus - arkkityypin kanssa. Ikuinen nuorukainen, viehätysvoimainen, mutta lopulta ehkä jollain tapaa vastuuton vilistäjä. Aurinko (ja Venus) ovat väljässä kolmiossa Saturnukseen merkkirajan yli. Merkittävä yksittäinen valtatekijä on Jupiterin kolmio Plutoon. Näistä aspekteista tulee hieman luotettavuutta ja painoarvoa lisää.

Johnsonin tilanne Brexitin tuomassa tilanteessa on kiikkerä. Silti nykyiset ja lähiajan transiitit eivät juuri näytä vaikeilta. Siitä päätellen hän taitaa jatkaa toistaiseksi pääministerin tuulisessa virassa.

Yleistäen voi nostaa tikun nokkaan muutama toistuva piirre näiden oikeistopopulististen poliitikkojen kartoilta:

1) Maamerkit hallitsevat; Härkä, Neitsyt, Kauris ovat usein hyvin edustettuina.
2) Härkä on edelleen se konservatiivisin ja vierasvihamielisin merkki. Skorpioni usein täydentää sitä.
3) Auringon kova aspekti Plutoon, Skorpionin hallitsijaan on monelle tärkeä.
4) Auringon suhde Saturnukseen kertoo järjestyksen ja kurin tarpeesta, joka voi päätyä ylenpalttiseksi ”oman suojelunhaluksi”.
5)Mars on Kauriissa (5/12), merkissä, jossa on kykyä organisoida joukkoja ja vaatia tiukkaa ja autoritaarista johtamistapaa.

Raimo Nikula, 21.07.2020.

 

Takaisin alkusivulle