Katoava mies

Mies katosi Himalajalle


Suomessa katoaa vuosittain n. 30 ihmistä pysyvästi. Poliisi etsii aikansa, mutta luovuttaa sitten jos tuloksia ei synny. Väkiluvultaan suurten maiden tilastot ovat kymmenkertaiset tai satakertaiset Suomeen verrattuna.

Luonnossa liikkumista ja trekkaamista harrastanut "Ville-Tapio" (ei oikea nimi) oli pirkanmaalainen metsätalousinsinööri, joka sai pestin Nepalissa metsänistutusprojektissa, johon osallistui asiantuntijoita ja työntekijöitä useasta maasta. Häntä taisi työssä kiinnostaa enemmän Nepalin vuoret, joiden läheisyyteen työporukka asettui. Alkukesästä 1997 Ville-Tapio osallistui vuorikiipeilyyn Himalajan rinteillä. Perusleiri oli 3000 metrissä, mutta jostain syytä hän päätti jatkaa ylöspäin vaikka opaskin jäi perusleiriin. Seuraava tieto hänestä oli että hän oli laskeutumassa alaspäin kanadalaisen porukan kanssa. Sitten tuli hiljaisuus, jota on kestänyt melkein 20 vuotta – Ville Tapio oli kadonnut. Huolestunut äiti odotti aikansa, pojasta ei kuulunut mitään. Hän otti viimein yhteyttä tunnettuun selvänäkijään, Svea Richnauhin, joka lopulta kieltäytyi sanomasta Ville-Tapion kohtalosta mitään. Suomen poliisi ei hoida ulkomailla hävinneiden tutkimista, sen äiti sai kuulla. Nepalista ei tullut mitään tietoa pojan kohtalosta vaan hiljaisuus laskeutui tapauksen ylle.

Kadonneen kartta on kovasti Neitsyt- ja Vaaka-painotteinen. Neitsyt nousee ja 1.huoneessa on Venus ja Pluto yhdessä. Ne kertovat usein intohimoisesta luonteesta ja jopa päähänpinttymistä, joilla hän oli mukana kaikessa, mikä häntä kiinnosti. Hänellä on täysi 2.huone, joka kertoo kiinnostuksesta luontoa ja luonnonilmiöitä kohtaan niin Vaakaa kuin kartan pääosa onkin. Ammattikin johti hänet metsätalouden pariin ja kansainvälisiin tehtäviin kaukana kotimaasta. Vaakamaisuus on hänellä voimakasta, yhteistyökykyä, seurallisuutta, halua jakaa asioita, vertailla ja puntaroida asioita ja arvoja. Hän oli metsäkoulussa oppilasyhdistyksen puheenjohtaja, ei mitenkään sulkeutunut mies.

Hän kartallaan on erityinen painopiste Aurinko/Jupiter –yhtymä Vaa’assa. Se antaa yleensä paljon itseluottamusta, joskus liikaakin, jolloin puhutaan riskinotosta ja tarpeesta ylittää omia rajoja. Hän saattoi siten yliarvioida kiipeilijän kykyjään ja joutui sen vuoksi vaikeuksiin – mahdollisesti. Lisäksi kartalla on uusikuu, Kuu on melko lähellä Aurinkoa mutta toisessa merkissä, Skorpionissa. Uudenkuun ihmiset ovat toiminnan miehiä ja naisia, heillä on vahva vaistojen voima, joka vaatii seikkailuja tai taistelun makua elämään, muuten se ei oikein maistu. Kuu Skorpionissa voi olla melko ehdoton ja taipumaton – myös vaikeuksien edessä on vaikea peräytyä tai myöntää erehtyneensä.

Ulkomaihin kartta liittyy Saturnuksen kautta. Saturnus on Härässä ja 9.huoneessa. 9.huone on perinteisen astrologian ”opiskelujen ja ulkomaiden huone”, joiden kautta ihmisen näköpiiri laajenee ja syvenee. Saturnus on lähin vastine vuorille ja vuoristolle. Hän siis lähti ulkomaille töihin, hän toteutti 9.huonettaan, mutta jokin meni ehkä vikaan. Liiallinen kunnianhimo ja itseluottamus ehkä saivat ylivallan ja hän yritti kiipeämisessään liikaa. Saturnuksella on vastakkaisuus Kuun kanssa ja Kuu on itselleen hieman riskaabelissa merkissä, Skorpionissa.

Vuoristosta kertoo siis Saturnus ja sen kotimerkki, Kauris, myös. Kauriissa hänellä on Mars, miehisen energian ja kilpailuhalun symboli. Se on 5.huoneen rajalla kertoen että kiipeily tuotti hänelle iloa ja mahdollisuuden purkaa toiminnantarvetta ja kilpailunhalua. Mutta Marsilla on kaksi kovaa neliötä (90 asteen kulma) syntymäkartan Jupiteriin ja Aurinkoon. Nämä saattavat olla ratkaisevat aspektit kertomaan siitä, että hän todella ylitti voimavaransa ja aiheutti itse kuolemansa. Mars on ylennetty Kauriissa, merkissä, jossa itsekkyys, kilpailunhalu ja miehisyyden ylilyönnit pysyvät kurissa.

Ville-Tapion syntymäkarttaa leimaavat runsaat planeettojen yhtymät: Venus ja Pluto ovat yhtymässä keskenään, Merkurius ja Uranus ovat yhtymässä, Aurinko ja Jupiter ovat myös. Ne antavat rohkeutta, energiaa, yrityshaluja ja tarvetta purkaa voimia. Erillisin planeetta on Saturnus Härässä. Yksinäinen ja erillinen planeetta osoittaa usein ihmisen erityistä kunnianhimon kohdetta tai pyrkimystä erottua juokosta. Ja kun on vielä Saturnus, erillisyyden tunne voi olla erityisen voimakas.

Katoaminen tapahtui todennäköisesti toukokuun lopussa 1997. Tarkka päivämäärää ei voi määrittää. Transiitit 30.5.1997 (kartalla punaisella) kertovat että Saturnus oli tullut 8.huoneeseen Oinaassa ja teki opposition syntymäkartan Jupiteriin ja Aurinkoon. Siinä on vankka vinkki tapahtuman luonteesta – todennäköinen putoaminen kun sisäsyntyinen itseluottamus ja varmuus (Aurinko/Jupiter) ei enää kantanutkaan elämää. Jupiter on nousua, Saturnus ei sinänsä viihdy korkealla, se on kallion ja vuorten planeetta.Mutta minkäs teet, jos Saturnus on jo lähellä MC:tä, joka osoittaa huippua ja vielä Härän merkissä - vuorille on noustava. Mutta Saturnus voi olla riskialtis planeetta - vain jos perusta on varma, Saturnus nousee varmasti ja hallitusti ylös kuten vuori nousee maiseman ylle. Tr-Saturnuksen neliö myös Marsiin oli tuolloin, joskaan ei tarkkana.

Sen sijaan Plutolla on vankka roolinsa tapahtumassa. Transiitti-Pluto oli saapunut kartan pohjalle, IC:lle Jousimiehessä. Se oli kuusiossa tosin Merkuriukseen ja Uranukseen, mutta se tuskin merkitsi muuta kuin työssä tarvittavaa tietotaitoa, jolla oli käyttöä. Pluto IC:llä voi merkitä jonkinlaista varoitusta siitä että ei pidä nousta ylöspäin (jossa on huippuna MC) vaan on pysyteltävä maan tasolla. Kartta konkretisoituna sanoo että IC on maapohja, maa ja maanalaiset kerrokset, MC on sen vastakohta, kohti taivasta ulottuva suunta ja askendentti on auringonnousun suunta, joka on useimmiten idässä ja deskendentti osoittaa länteen, auringonlaskun suuntaan.

Mainittakoon että progressiokartalla tuohon aikaan hänellä oli edistynyt uusikuu tulossa, se oli neljä astetta vajaa Skorpionissa. Samoin vuoden 1996 aurinkopaluukartalla oli vajaa uusikuu, mutta se oli vain kolme minuuttia vajaa eli lähes tasan tarkka. Jos olisi nähnyt nuo molemmat kartat, olisi hurskas astrologi voinut kysyä itseltään: mikä tässä elämässä on loppumassa, viimeisessä vaiheessaan? Mutta mitään oikeutta eikä viisauttakaan ei olisi siinä, jos olisi mennyt varoittamaan Ville-Tapiota että koko hänen elämänsä oli viime vaiheessa.Raimo A Nikula 10.02.2020
Takaisin arkistoon