JUPITERIN ASPEKTITSat Ura Nep Plu
JUPITERIN ASPEKTIT
Saturnuksen aspektit


Pehmeä: Jupiterin pehmoaspekti Saturnukseen kertoo ihmisestä, joka osaa pitkän päälle rakentaa yhteiskuntaa ja vahvistaa omalla panoksellaan sen toimintoja. Henkilö on lujasti tietoinen sosiaalisista arvoista ja päämääristä, ajankohtaisesta kehityksestä ja politiikasta ja haluaa usein olla mukana vaikuttamassa kehityksen linjoihin. Vastuuntunto on usein kehittynyt.

Kova:Jupterin kova aspekti Saturnukseen merkitsee usein kunnianhimon täyttymyksen viivästymistä henkilön ollessa enemmän tai vähemmän vastarannankiiski tärkeissä elämänkysymyksissä tai on ristiriidassa yleisten näkemysten ja asenteiden kanssa. Rakentava sosiaalinen pyrkimys voi joutua työstämään itseään vaikeuksien ja ristiriitojen läpi.
Pehmeä: Pehmoaspekti Jupiterista Uranukseen tuo esiin henkilön halua olla vapaamielisenä uusien aatteiden ja virtausten välittäjänä. Hänellä on laajat näkymät maailmaan ja sen muutoksiin ja hän voi nähdä tilaa vaihtoehdoille ja ajattelun uudistamiselle. Hän on usein rakentavasti kaukonäköinen ja oivalluskykyinen suurissa kysymyksissä vaikka ei aina osaa tarttua toimeen tehokkaasti.

Kova aspekti Jupiterista Uranukseen vesittää usein korkeaa idealismia ja uudistushalua pitämällä tavoitteita liian korkealla ja päätä pilvissä. Henkilö on usein kompromissiton ja jyrkkäkulmainen niissä asioissa ja arvoissa, joita hän pitää tärkeinä. Sovinnaisuuden ja tavallisuuden vastustaminen voi kuulua perusluonteeseen ja siksi henkilö ei sopeudu kovin hyvin yhteiskuntaan tai oman alansa keskimääräisiin vaatimuksiin ja arvoihin. Halu poiketa omaan suuntaan on vahva. Tällainen henkilö perustaa oman lahkon mieluummin kuin liittyy kirkkokansaan.
Pehmeä: Jupiterin pehmokulma Neptunukseen sävyttää luonnetta vahvasti idealistiseksi ja ymmärtäväiseksi. Henkilö on jalomielinen tai ystävällinen, lempeä ja pehmeästi ajatteleva. Hänellä voi olla suuria haaveita, ideoita maailman parantamiseksi ja laaja, transsendenttinen mahdollisuuksien kirjo edessään.

Kova: Jupiterin kova suhde Neptunukseen kertoo ihmisestä, joka ei saa helpolla ideoitaan, toiveitaan tai hyvää tahtoaan auttaa oikeissa ympyröissä näkyville. Elämässä voi olla paljon tuhlaavuutta, henkisten, materiaalisten lahjojen valumista, joutoaikaa, saamattomuutta, mutta myös ihmeenomaisia pelastumisia ja varjelua.
Jupiterin pehmeä suhde Plutoon tuo esiin kykyä tunkeutua ajattelun, terapeuttisen ymmärryksen tai ongelmoinnin kautta ihmisen elämää reunustavia perimmäisiä ehtoja ja tarpeita. Kykyä etsiä totuutta tai omaa kohtaloa on kehittynyt ja henkilöllä voi olla näkemystä ja oivallusta ihmisen perimmäisistä kysymyksistä.

Kova: Jupiterin kova aspekti Plutoon on merkki tiedostamattomasta halusta pureutua yhteiskunnan ja kulttuurin rakenteisiin joko puhdistavasti aiheuttaen niissä vahvan arvojen kääntymisen vastakkaisiksi tai sitten alistuvasti jääden nauttimaan eduista, vallankäytöstä tai oman egon vääristymisestä. Elämän fundamentit kiinnostavat, mutta ei oikein hyväksy tavallisia vastauksia suuriin elämänkysymyksiin. Vastaanpanemisen halua on kovasti, itsepintaista oikeassaolemisen halua.