USA:n presidentinvaalit - Jupiterin ja Saturnuksen 20-vuotisen kiertojakson varjossa

Astrologiassa suurten linjojen maailman muutoksia tarkkaillaan hitaiden planeettojen siirtyminä merkistä toiseen ja niiden välisiä aspekteja, kulmasuhteita tarkkaillen. On myös pienempiä syklejä, joiden merkitys maailmantilanteessa voi olla huomattava. Sellainen on Jupiterin ja Saturnuksen 20-vuotinen kiertojakso, jonka kuluessa ne tekevät keskinäisen yhtymän. Jo arabit 1000-luvulla kiinnittivät suurta huomiota tähän sykliin ja erityisesti siihen, että käytyään läpi 20 sykliä (noin 240 vuotta – pientä vaihtelua on), Jupiter/Saturnus –yhtymä muuttaa elementtiä.

Tätä kutsuttiin Mutaatioksi ja sille annettiin politiikassa ja taloudessa suurta merkitystä. Viimeinen mutaatio tapahtui vuonna 1842, jolloin Jupiter/Saturnus –yhtymät siirtyivät maamerkkeihin. Vuoden 1841 konjunktio tapahtui Kauriissa, seuraava konjunktio 1881 Neitsyessä, sen jälkeen se on ollut Kauriissa (1900), Neitsyessä (1920-21), Härässä (1940-41 ja 2000) ja Kauriissa 1960-61 ja poikkeuksen muodostaa 1980-81 konjunktio Vaa’assa – ilman merkissä.

Vasta vuodesta 2020 lähtien Jupiterin ja Saturnuksen yhtymät muuttuvat pysyvästi ilman merkkeihin, Vaakaan, Vesimieheen ja Kaksosiin. Tämä elementin muutos, eli arabiastrologien terminä Suuri Mutaatio, merkitsi aikoinaan suuria yhteiskunnallisia muutoksia, hallitusvallan, hallitsijasuvun, taloudellisen ja poliittisen elämän rakenteiden muodonmuutoksia. Tämä on käytännössä näkynyt mm. siinä että valtioissa joissa on selkeä kahtiajako Liberaalit-Konservatiivit, hallitusvastuu siirtyy vuorotellen toiselta toiselle. USA on sellainen maa, jossa demokraatit ja rebublikaanit vuorottelevat melko säännöllisesti kongressin ja senaatin enemmistöpuolueena ja presidenttikin vaihtuu neljän vuoden välein. Ylipäätään Jupiterin kasvujohteisuus, laajentumishalu, optimismi kohtaa Saturnuksen realismin, joka asettaa rajat ja vaatii ilmassa värähtelevien sosiaalisten pyrkimysten, visioiden ja ideaalien asettumista uusiin muotteihin tai raameihin (Saturnus). Näin syntyy Jupiter/Saturnus -konjunktion merkitys. Uusi visio voi olla epämääräinen aluksi, mutta se tarkentuu kun sitä määritellään, asetetaan kunkin yhteiskunnan perinteisiin ja voimavaroihin.

Jos presidentti valitaan vuotena, jolloin uusi Jupiter/Saturnus –konjunktio on taivaalla tai välittömästi tulossa, on presidentille tiedossa vaikeuksia kuten alla oleva luettelo osoittaa. Neljä istuvaa presidenttiä salamurhattiin, kolme kuoli luonnollisen kuoleman kesken virkakauden ja vain kaksi (Bush, Reagan) selvisi virkakauden loppuun. Tämä ”keskenjääneet presidentit ja Jupiter/Saturnus sykli” – sääntö ei siis ole täydellisen vedenpitävä, mutta ei sitä voi ohittaa noin vain.

Jupiter/Saturnus – konjunktiot maan merkeissä ja USA:n vastaavat presidentit

W. Harrison, Whig (konservatiivi), 1841 Kauris, kuoli sairauteen virkakauden alussa 1841 A. Lincoln. rebublikaani, 1861, Neitsyt, ammuttiin 1865 J. Garfield, rebublikaani, 1881, Härkä, ammuttiin 1881 W. McKinley. rebublikaani, 1901, Kauris, ammuttiin 1901 W.Harding, rebublikaani, 1921, Neitsyt, kuoli sairauteen virkakautena 1923 F.D. Roosevelt, demokraatti, 1940, Härkä, kuoli sairauteen 1945 J.Kennedy, demokraatti, 1960, Kauris, ammuttiin 1963 R.Reagan, rebublikaani, 1981, Vaaka, (merkkipoikkeus), salamurhayritys 1981 G.W.Bush, rebublikaani, 2001, Härkä

Mutaatio ilman merkkeihin 2020, Vesimies, tuleva presidentti valitaan 3.11.2020.

Laatu, jota kautta Jupiter ja Saturnus ilmaisevat itseään maailman tilanteessa, muuttuu nyt maan elementistä ilman elementiksi, ja tämä muutos vaikuttaa syvästi kollektiivisiin päämääriin ja menetelmiin, millä näitä päämääriä ajetaan takaa. Olemme eläneet pitkään maan elementtiä läpi, joka korostaa materialista elämänhallintaa, arvojen ja päämäärien muuttumista käsin kosketeltaviksi, taloudellisiksi, kulutushyödykkeiksi ja elämän mukavuudeksi. Länsimainen materialistinen eetos saatiin levitettyä koko maailmaan ja niinpä tänään keskiluokkaan tähyävät sadat miljoonat kiinalaiset haluavat samanlaisen elintason kuin suomalaisilla on. Katumaasturi pihalle, teknolelut sisälle ja illat shoppaillessa tarpeettomia tavaroita. Mikään ei ole pysäyttänyt tätä virusta, ei ilmastokatastrofin uhka, joka vielä käytännössä unohdetaan tai käsitellään osana normaalia retorista poliittista elämää, jossa sanat vastaavat tekoja, joita ehkä ei tule tai tulee, mutta myöhässä ja vesitettyinä. Kunnes Areenalle astuu tehokas opettaja, pakko.

Yllä Jupiter/Saturnus-konjunktiot 1842-2020 asetettuina eläinradalle.

Tämän vuoden 2020 jälkeen uusi asennemaailma asettuu vallitsevaksi – vähitellen, ei kertarysäyksellä. Ja koska merkki, jossa Jupiter ja Saturnus kohtaavat on juuri Vesimies eikä mikään muu, on arvioitava että valtioiden ja niiden johtajien on löydettävä yhteinen pohja, josta käsin koko maailma sitoutuu riittävän tehokkaisiin toimenpiteisiin ilmaston lämpenemisen estämiseksi. Mutta koska se vaatii rankkoja toimia, teollisuuden päästöjä on supistettava rajusti, lämmitysjärjestelmiä ja autokantaa on uusittava jotta päästään fossiilisten polttoaineiden päästöistä ja kulutustottumuksia, ruokailua, vaatteiden materiaaleja ym. on muutettava radikaalisti. Hiilineutraalisuus (hiilinielujen on oltava tasapainossa ilmakehään purkautuvien hiilimäärien kanssa), johon Suomi pyrkii vuoteen 2035 mennessä, on vaativa tavoite. Siihen ei päästä nykyisillä toimenpiteillä ja suunnitelmilla.

Jupiterin ja Saturnuksen uusi sykli alkaa 21.12.2020, se on vuoden taivaallinen joululahja, painava paketti kaikille maailman ihmisille, niin hyville kuin pahoille. Konjunktio tapahtuu Vesimiehen alussa, 0,29 astetta, joka sekin kielii siitä, että jotain aivan uutta on synnytettävä yhteiskuntajärjestelmien ja valtioiden yhteistyöllä. Jokaisen merkin alussa annetaan sysäys, joka sävyttää koko kehitystä. Vesimies merkkilaatuna antaa kykyä kokonaisvaltaiseen näkemykseen, joka usein perustuu tieteellis-tekniselle perustalle. Mutta asenteellisesti Vesimies viittaa kykyyn arvioida laajoja taustavaikutuksia luonnon, yhteiskuntien kehityksen ja ihmisen evoluution tasolla. Se antaa toivoa siitä että maailmaa yhdistävä perusajatus ja päämäärä löytyvät tässä maapallon kriittisessä tilanteessa. Massojen asenteiden ja elintapojen täytyy muuttua, on kenties tehtävä se pahin mahdollinen, mitä ihmiset voivat kuvitella: pitää luopua jostain, on elettävä harkiten ja kulutusta ympäristöä säästävään suuntaan ohjaten ja jopa supistaen. Ja mikä maa se joka nousee ensimmäisenä esiin ja ilmoittaa sen ilosanoman että ilmastomuutoksen torjumiseksi on vähennettävä tuotantoa, kauppaa ja kulutusta? Trumpin USA? Xin Kiina? Ei tule tapahtumaan.

Länsimaisen kulttuurin käsikirjoituksessa on keskeisenä teemana tai dogmina ikuinen taloudellinen kasvu. Yhden kirjaimen muuttaminen tässä juonessa, on monen mielestä katastrofi. Mutta silti, kaikki asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että mikään pieni piiperrys ei enää auta; tarvitaan järeitä, lainvoimaisia muutoksia, jotka ulottuvat yhteiskunnan rakenteista yksilöiden ja perheiden arkiseen elämään. Ja tietysti ihmisen sisäisyyteen ja psykologiaan perehtyneet ovat aina sanoneet että ongelman ytimessä on inhimillinen kuolemansynti nimeltä ahneus. Yksinkertaisesti sanoen, ihminen on saattanut maapallon tuhon partaalle hamutessaan kaikkea hyvää itselleen välittämättä seurauksista. Greta Thunbergin suulla valveutuneet nuoret huutavat ilmastokokouksessa: You have destroyed our future. How dare you! Kyllä ihminen on kehdannut. Ahneuden, itsekkyyden ja välinpitämättömyyden epäpyhälle kolminaisuudelle ei ole ollut rajoja. Nyt niitä tulee huolimatta Trumpista tai kiinalaisen valtio-ohjatun kapitalismin noususta. Miten vaikea on ollut tajuta että niin kuin jokin yksilö voi tehdä virheitä elämässään, voi ihmiskunta tehdä myös täysin vääriä ratkaisuja ja valintoja.

Kuka valitaan?

USA:n tulevat presidentinvaalit nostattavat aina paljon pölyä ilmaan myös astrologiassa. Arvioita laaditaan, ennusteita heitetään ilmaan, kenestä tulee maailman mahtavimman maan korkein viranhaltija. Menetelmiä on kymmeniä, joilla asiaa voi tarkastella. Siitä huolimatta oikeaan osuneet ennusteet ovat harvassa. On sanottu että USA:n presidentinvaaleissa on ollut kuusi sellaista, joissa alakynteen ennakolta tuomittu ehdokas on voittanut. Näitä ovat olleet James Polk, Zacharay Taylor, James Garfield, Woodrow Wilson, Harry Truman - ja viimeksi tietysti Donald Trump, jota pidettiin aluksi pellenä ammattipoliitikkojen joukossa. Kaikki astrologit veikkasivat v. 2016 vaaleissa Hillary Clintonin voittoa. Toisin kävi, mutta oppivatko astrologit tästä mitään, on kyseenalaista.

Viime vaaliennustuksissa olisi pärjännyt hyvin katsomalla tilastoja planeettojen jakautumisesta merkkeihin. Eniten on USA:ssa ollut presidenttejä, joiden Mars on ollut Leijonassa. Trump valittiin ja saatiin taas yksi, jolla Mars on Leijonassa – vieläpä nousussa.Nyt niitä on ollut 11/44. Joka neljännellä presidentillä on ollut Mars Leijonassa. Nyt traditio katkeaa jos joku kuin Trump valitaan. Kuu on ollut useimmin Härässä tai Kauriissa ja nyt ehdokkaista se on Härässä Elisabeth Warrenilla.

Trumpin transiitit eivät ole kummoiset marraskuussa. Jupiter/Saturnus/Pluto –kolmikko on vastakkain r-Venus/Saturnus –konjunktiota. Vallassa pysyminen kiinnostaa häntä, mutta onnistuuko hänen vetää kansaa puoleensa vai työntämään kansaa poispäin. Valehteleva ja törkeästi ihmisiä ja ihmisryhmiä kohteleva presidentti jakaa ihmiset rajusti kahtia. Kansakunta ei sitä voi kestää kauan ennen kuin negatiiviset lieveilmiöt näkyvät. Tr-Neptunus tekee nyt neliötä R-Uranukseen ja ensi vuonna neliö Aurinkoon alkaa lähestyä. Sillä voi olla uskottavuutta nakertava vaikutus ja lisäksi se on rasite mentaaliselle ja fyysiselle kestävyydelle ja terveydelle. Nämä transiitit ovat yhteensä rasitteisia.

Kävisikö nyt seitsemännen kerran USA:n presidentinvaalien historiassa että ilmiselvä suosikki, Trump ei voitakaan vaan musta hevonen porhaltaa jollain ihmeellisellä voimalla ohi? Buttegiege voisi olla kaikkien aikojen yllätysvoittaja, demokraatti, hyvin nuori (38-v), kristitty, homo, entinen laivaston tiedustelumies, kotoisin Washingtonista katsoen syrjäseudulta. Häneen tuntuu pakkautuneen vähän kaikenlaista yllättävää.

Astrologia heijastaa aikaansa myös siinä, että menetelmiä ja välineitä on pilvin pimein, mutta niiden runsaus on tuonut omat ongelmansa. Jos yksi ei toimi, valitse toinen, jos sekään ei toimi, valitse kolmas jne. Tällä tavalla menee uskottavuus asiaan. Ajattelen tässä yhteydessä tulevaa 2020 vaalia, joka ratkeaa 3.11.2020 äänestyspäivänä. On ainakin yksi menetelmä, joka näyttäisi antavan selvän ”Trump ei voita” –tuloksen. Se on hänen aurinkopaluukarttansa (yllä).

Aurinkopaluukartta 2020 Washingtoniin laskettuna osoittaa että todennäköisyys voittaa vaalit näillä eväillä, ovat vähäiset. Aurinkopaluukarttaa voi ajatella yksinkertaisesti apukarttana, joka kertoo miten meidän Egomme (Aurinko) pääsee esiin tiettynä vuoden mittaisena aikajaksona – syntymäpäivästä seuraavaan. Nyt Aurinko on tällä kartalla piiloutunut 12.huoneeseen, jossa Ego ei pääse loistamaan vaan joutuu joko ulkoiseen epäsuosioon, vetäytyy julkisuudesta, tai nuolee haavojaan ja kasautuneita virheitään. Tätä tulkintaa vahvistaa Kuun, Marsin ja Neptunuksen neliöt Aurinkoon. Tämä voisi olla luottamuksen menetys, epäedullisten tietojen ja virheiden leviäminen julkisuuteen (huone 9.). Tämä voisi olla yksi tulkintalinja. Mutta toinen olisi se että kartta osoittaa valtavaa, ylimaallista suosiota ja näytteillepanoa koska 7.huoneessa on raskaita poliittisesti merkittäviä planeettoja: Plutoa, Saturnus ja Jupiteria. Yleisö, massat, äänestäjät ovat vahvasti liikkeellä. Niillä on pehmeitä kuusioita mainittuihin Kuuhun, Marsiin ja Neptunukseen. Tämähän voisi olla jopa merkki äänivyörystä ja ylivoimaisesta voitosta. Mutta. Toisaalta tämä poliittisesti väkivahva kolmikko Trumpin paluukartan 7.huoneessa voi merkitä sitä että vastustaja peittoaa hänet. Perinteisesti 7.huone edustaa kumppania (avio- tai liikekumppania tai yleisöä) mutta myös sitä, joka vastustaa sinua. Vastustaja on hyvin voimakas, liian vahva. Ja Kuu/Mars/Neptunus -kolmikko neliöineen Aurinkoon voi yhtä hyvin kertoa että vaikka Trump valitaan uudelleen, häntä seuraa varjona ensimmäisen kauden kasautuneet virheet, lukemattomat valheet (Neptunus), skandaalit ja noin 50% amerikkalaisen väestön ylenkatse.

Samaa karttaa voi tulkita kaksi astrologia ja he voivat päätyä täysin vastakkaisiin tuloksiin. Trump voittaa ja häviää vaalit. Kumpikin sanoisi: täytyy katsoa muita menetelmiä.

Jos katsoo tuota tulevaa Jupiter/Saturnus –konjunktiota 0 astetta Vesimiestä, senkin voi tulkita Ei-Kyllä –linjalla. Kyllä Trumpille koska useimmiten Jupiter/Saturnus syklin alkaessa rebublikaani on valittu presidentiksi. Mutta toki tämä on tapahtunut silloin kun konjunktiot olivat maamerkeissä. Maa on luontaisesti konservatiivinen elementti, mikä nousee maasta, luonnosta, historiasta ja menneisyydestä. Juuret, junttimaisuus, epäluottamus virallisia, etäisiä hallintosysteemejä kohtaan. Sitähän se on. Nyt kuitenkin mutaation jälkeen pitää olla presidentti, joka osaa vastata tuoreesti oman maan ja maailman haasteisiin, jotka nyt ovat suurtakin suuremmat. EI Trumpista ole siihen, hän ratsasti yleismaailmallisella ”Meidän maa ensin”, ”Amerikka suureksi”, ”Paras on vielä tulossa” –fraaseilla. Rajat kiinni, tuontitulleja, oman maan etujen ajamista. Ulkopolitiikassa hän kävi tapaamassa muiden maiden johtajia ja lapsekkaalla tavalla teki ”diilejä” kuten tv-ohjelmassaan näiden kanssa ylistäen katteettomasti syntyneitä hyviä välejä. Hän neuvotteli hyvät diilit Amerikalle ihan omin päin. Politiikka on muuttunut businekseksi. Huolimatta Trumåin syntymäkartan Auringon ja Urarnuksen yhtymästä, Trump on kaikkea muuta kuin edistyksellinen. Omaa aikaa hän hoksasi seurata rupemalla tv-julkkikseksi. Ja sehän on Amerikassa mannaa. Trump on pilkannut lehdistöä ja johtavia tv-.kanavia avoimesti (kuten melkein kaikkea muutakin) ja palaute on ollut samanlaista. Ketään toista presidenttiä ei ole pilkattu ja parodioitu yhtä julmasti kuin Trumpia. Mutta kuten uusvanha totuus sanoo: ei väliä millaista julkisuutta saat mediassa, se on aina hyväksi.

Voisi kärjistäen todeta että jos Trump pääsee jatkamaan politiikkaansa, taivaan kirjat ovat sekaisin, Vesimiehen laajoilla ja universaaleilla ideaaleilla alkava Jupiter/Saturnus – konjunktion merkitys ei toteudu Trumpin kautta. Amerikka tarvitsee kosmopoliittisen, maailmalle avautuvan johtajan, joka pysyy ja haluaa jakaa maapallon yhteisen kohtalon tasapuolisesti muiden maiden ja kansojen kanssa. Ja koska Jupiter-Saturnus –syklin koko jakso kestää 20 vuotta, tarvitaan pitkäjänteistä politiikkaa, jonka aikana USA sitoutuu esim. hiilidioksidipäästöjen hillintään ja jakaa ilmastovastuuta ja taloudellista tukea tasapuolisesti muun maailman kanssa.

Progressiot eli kartan edistykset ovat olleet suosittu keino ajoittaa asioita. Mutta niiden kyky kertoa ulkokohtaisista asíoista ei ole niin hyvä kuin transiittien. Sekundaariprogressiot marraskuulle 2020 (kartta yllä) näyttävät siltä että Trumpilla on ollut hiljattain uusikuu Neitsyessä ja eroa on vaalien aikaan 18 astetta. Progressiivinen uusikuu ei yleensä ole kiva juttu koska uusikuu symboloi uutta nahan luontia ja vanhan ihmisen fysiologinen koneisto on jo kulunut eikä oikein tahdo uusiutua. Olen huomannut että edistynyt uusikuu ikääntyneillä ihmisillä on melko vaarallinen koska jokainen edistynyt uusikuu edustaa luonnon tarvetta uusia itseään. Kekkosellamme oli proge-uusikuu v.1980 ja siksi hänen otteensa alkoi silloin lipsua sekä fyysisesti että henkisesti. Ihmisen elimistö uusiutuu vanhemmiten yhä hitaammin ja ”nahan luominen” on riskaabelia. Terveysriskit lisääntyvät. Lisäksi edistynyt Kuu tekee neliötä Uranukseen ja pian v. 2021 kevättalvella myös radixin Kuuhun. Kuu neliö Uranukseen vihjaa siihen että yllätyksiä voi tulla, nopea käänne, outo ja erikoinen sopeutumista vaativa tilanne.

Hitaasti edistynyt Saturnus on tullut 12.huoneeseen, jossa myös proge-MC kulkee sekä Merkurius ja Pluto. Kenties nämä yhdessä viittaavat vähittäiseen vetäytymiseen ja luopumisen tunteisiin.

Edistynyt Jupiter Vaa’assa on ollut jo kolmiossa Aurinkoon ja neliö Saturnukseen on ohi myös. Tulossa on vielä neliö Venukseen, joka voi kertoa että materiaalisesti ja sosiaalisesti ”hyvää elämää” on yhä tiedossa, mutta tuoko se tyydytystä on toinen asia.

Muutosta ennakoi myös edistynyt Askendentti, joka on menossa Vaa’an viimeisessä asteessa. Vuoden 2021 aikana se alkaa siirtyä Skorpioniin. Edistynyt Venus irtaantuu R-Jupiterista, Kheiron säestää sitä. Mutta Venus jatkaa vielä ja tekee kolmion kahden vuoden kuluttua R-Aurinkoon. Se voikin olla viimeinen komea aspekti, jonka Trump poliittisen uransa aikana kokee. Huomaa myös miten Trumpin syntymäkartalla kaikki paitsi Kuu ovat kartan nousun puolella idässä ja nyt progetilanteessa Kuukin on siellä. Täydellisen itseriittoisuuden merkki!

Proge-Merkurius on hyvin sijoittunut, sillä on parhaillaan kuusio Uranukseen ja Jupiteriin (hiipumassa) menossa. Lisäksi se on R-Marsin ja Pluton keskipisteessä. Värikkäitä, itsekehun ja omasta vallastaan humaltuneen miehen puheita varmaan kuullaan edelleen.

Mutta astrologiset merkit ovat muiltakin osin huolestuttavat. Entä Auringonpimennykset, jotka kuuluvat poliittisen astrologian työkalupakkiin, ovat aina kuuluneet. Alla Auringonpimennys 14.12.2020 (sisäkehällä) Saros-sarjaa 4S.

Trump saatetaan valita vielä neljäksi vuodeksi. Sellainen hälytysmerkki tulee tästä auringonpimennyksestä, joka sattuu heti vaalien jälkeen. Pimennyksillä usein päästään käsiksi vallitseviin mielialoihin, massojen tunteisiin ja piileviin latauksiin. Ne voivat osoittaa minne päin tuuli kollektiiviset massatuntemukset kääntyilevät.

Pimennyskartta sitoo perusvoimiaan vahvasti yhteen Trumpin kartan (ulkokehällä) kanssa. Aurinko/Kuu/Merkurius Jousimiehessä osuu konjunktioon Trumpin Kuun kanssa (kansansuosio) ja on tarkkaan oppositiossa Trumpin Aurinkoon. Tämä voi olla jo riittävä näyttö siitä että Trumpia on vaikea pysäyttää. Lisäksi Washingtoniin laadittuna se osoittaa pimennyskartan DS:n osuvan yksiin Trumpin Askendentin ja Marsin kanssa. Hänen marsmainen suoraviivaisuutensa ja (ja sen karkeampi muoto, töykeys ja törkeys) puhuttelevat ihmisiä. On muistettava että amerikkalaiset ovat ihmisiä, jotka mielellään osoittavat välinpitämättömyytensä muiden tunteita kohtaan ”fuck you” -alkuisilla lauseilla. Vahva kolmikko Pluto/Jupiter/Saturnus Kauriista ja 12.huoneesta (Placidus) osuu oppositioon Trumpin Venus/Saturnus –konjunktioon Ravussa, joka voi olla väsymyksen merkki paineet ja stressi kasautuvat. Ja vallan huipulla olo on tunnetusti yksinäistä ja tuulista.

Saros 4S alkukartta on vuodelta 1624. Se on tämän Saros-sarjan juurikartta osoittaen sekin vankkaa vallankäytön tarvetta. Siinä on Pluto neliössä Saturnukseen, Jupiteriin ja Uranukseen – kaikki kiinteissä merkeissä. En puutu siihen tämän enempää.

Mitä tulee 20-vuotisen rytmin vaikutukseen istuvan presidentin putoamiseen joko sairauden tai väkivallan uhriksi joutumisen kautta, on asia, jota sietäisi tutkia tarkemmin astrologian sisällä. Selvää on, että USA on väkivaltainen maa, miehet kaatuvat reikiä päässään, tilastot kertovat karua kieltään. Kalifornian osavaltiossa tehtiin v. 2018 harkittuja murhia ja harkitsemattomia tappoja, yhteensä 1719 kpl. Suomessa vastaava luku oli 68 kpl. Karkeasti sanoen on 25 kertaa todennäköisempää päästä väkivaltaisesti hengestään Kaliforniassa kuin Suomessa. Kennedyn salamurha vuodelta 1963 on yhä selvittämättä. Se tehtiin Texasissa, joka on toiseksi murhaavin osavaltio USA:ssa. Selvää on sekin että vuosikymmeniä sitten miesten terveys oli huonompi kuin tänään ja elinikäodote lyhyempi kuin tänään. Nytkin on ehdokkaiden joukossa pari lähes kahdeksankymppistä miestä. Siinä missä Suomessa valitaan yhä nuorempia ja nätimpiä pääministereitä, siinä USA:ssa ikää ja elämänkokemusta ei pidetä haittoina. Pitää kyetä osoittamaan että pystyy tekemään rahaa tarpeeksi jotta saa vaaleissa uskottavuutta ja liikemaailman tukea.

Näin ollen vastentahtoisesti on myönnettävä että Trumpin mahdollisuudet toiselle kaudelle ovat hyvät. Omalla tasollaan voittaja voi olla myös Pete Buttegieg, jonka Aurinko on 29 astetta Kaurista ja Venus vajaa 2 astetta Vesimiestä. Näiden väliin tuleva Jupiter/Saturnus –konjunktio osuu joulukuussa. Se vihjaa siihen että mies on sellainen, joka istuu tähän aikaan hyvin ja hänellä voi olla asiaa politiikan huipulle jatkossa vaikka kartta on oudosti horisontin alapuolinen (jos ehdotettu aika on oikea).

Hyvä keskustelun herättäjä ja kriitikko on Bernie Sanders, jonka kellonaikaa ei myöskään ole tiedossa. Skorpionia on ehdotettu nousumerkiksi, mutta se on jäänyt vahvistamatta. Jupiter/Saturnus –syklin alku osuu hänen kartallaan kolmioon Uranukseen ja Merkuriukseen – hän on siis pitkään ajankohtainen ääni Amerikassa, menestyi vaaleissa tai ei.

Joe Biden on varmasti hyvä yleispoliitikko ja kokenut konkari, mutta hänen paikkansa taitaa olla historiassa, samoin miljardööri Mike Bloombergin niin vahvasti Vesimies kuin onkin. Kummankaan kartan tekijät eivät osu 0 astetta Vesimieheen.

Yllä: Pete Buttegiegin oletuskartta. AstroDataBankissa ei ole varmaa kellonaikaa, tämä mainitaan yhtenä mahdollisena. Joka tapauksessa hyvää tässä on kyky puhutella moninaista äänestejäkuntaa, rodullisia ja muita vähemmistöjä, (Vesimies), niitä, jotka ovat kyllästyneet geriatrisiin ehdokkaisiin, sellaisia, jotka tiedostavat maailman tilaa ja näkevät nenäänsä pidemmälle.

Elisabeth Warren on myös warteenotettava nainen näissä vaaleissa. Hänen Jupiterinsa, joka tekee ihmisestä poliitikon, julistajan, aatteen palon sytyttäjän on 0,28 astetta Vesimiestä. Se on juuri hieno merkki hänen mahdollisuuksistaan kertoa amerikkalaisille miksi hänenlaistaan naista tarvitaan Trumpin politiikan korjaamiseksi inhimillisempään suuntaan. Huomaa että Jupiter/Saturnus tarkka konjunktio 21.12.2020 on 0.29 Vesimiestä, johon Warrenin Jupiter minuutin tarkkuudella osuu (jos arvausaikani on suunnilleen oikea).

Yllä oma ehdotukseni Elisabeth Warrenin kartaksi. Kellonaikaa ei ole tiedossa. Hän voisi olla Vesimies-nousuinen. Kartalla on jo valmiina Vesimiehen hallitsija, Uranus konjunktiossa Aurinkoon, joka takaa sen että hän on vahvasti uudistava ja ”vasemmistolaiseksi” demokraatiksi mielletty. Kuunvaihekin on vesimiesmäinen, - 38.39 ja Jupiter on Vesimiehen alussa. Pelkkää Vesimies/Uranus – energiaa siis koko kartta. Huomaa vahva yod-kuvio: Aurinko/Uranus-60-Saturnus-molemmista-150-Jupiteriin. Hän on kriittinen, huomiokykyinen, parannuksia etsivä ja terävästi maailmaa ymmärtävä poliitikko.

Menetelmiä on, mutta ei varmuutta, mikä niistä puree parhaiten poliittisten vaalien tulosten ennakoimiseen. Jos lähtisin laajentamaan tätä juttua,, seuraavana olisi vuorossa USA:n perustamiskartan mukaanotto, demokraattisen ja rebublikaanisen puolueen perustamiskartat, niihin osuvat transiitit; valtionkartan ja ehdokkaiden karttojen vertailua jne. Epäilemättä ehdokkaiden omien karttojen tutkiskelu ja johtopäätösten veto niistä on naivismia. Mutta ongelmana on mm. USA:n varman kellonajan puute. Yhtä vähän tiedämme siitä kuka oikeastaan surmasi tai surmautti John Kennedyn kuin siitä milloin USA:n perustajaisät allekirjoittivat itsenäisyysasiakirjan. USA on mysteerien maa. Donald Trump kuuluu myös tähän sarjaan - kansan syvien rivien suosio on arvoitus.

Lopuksi totean että näillä yksinkertaisilla menetelmillä voittajaa tuskin voi nimetä. Astrologian merkitys ei missään tapauksessa nojaa siihen että joku/joskus/jossain tekeee oikeaan osuvan konkreettisen ennusteen. Esittelin tässä hieman poliittisen astrologian välineitä ja vaalin taustatekijöitä astrologian kannalta. Todennäköisyys ja gallupit sanovat että Trump voi hyvinkin jatkaa. Se olisi maailman kannalta onneton juttu. En pysty kunnioittamaan Trumpin politiikkaa eikä hänen persoonansa muutu miksikään, se on vastenmielinen. Trumpin nousu suurvallan huipulle kuuluu osana äärioikeistolaiseen virtaukseen, joka alkoi länsimaisen kulttuurin alkaessa suojautua terrorismilta ja vierasvaikutteilta. Itsesuojelu, rajojen sulkeminen, oman valtion ja kansan puhtauden, esimerkillisyyden ja voiman vaaliminen on johtanut jo lähelle 30-luvun fasismin toisintoon. Se pysyy toistaiseksi kurissa. Politiikka on aikansa tuote. Trump peri miljoonansa isältään, hänen nousuaan avitti suuresti tv-esiintyminen Diilissä. Siinä on eväät menestykseen myös Suomessa: raha ja medianäkyvyys. Nuoruuskin auttaa. Sitä Trump ei voi ostaa. Menestyksessä ja menetyksessä on vain kirjaimen ero. Elämä luontaisesti pyrkii tasapainoon. Menestys ulkoisella tavalla hankittuna johtaa menetyksiin sisäisellä tasolla. "Nothing fails like succes."Niin kuin eräs Trumpin vastustaja sanoi: ”Meillä on Valkoisessa Talossa presidentti, jonka ei kuuluisi olla siellä”. Juuri niin, kansa teki virheen. Jos joku muu valitaan Yhdysvaltojen 45. presidentiksi, olen tyytyväinen. Maailman ongelmat – jotka ovat samalla meidän ongelmia – eivät siihen lopu.

PS. Vuoden 2016 vaaleista tein horaarikartan (kysy, kartta vastaa), joka osoitti yksiselitteisesti että nainen ei voita vaaleja. Tämä juttu ilmestyi Genitura-blogissa hyvissä ajoin ennen vaaleja. Hillary Clinton hävisi öykkärille vastoin kaikkia odotuksia. Olen tehnyt myös tästä 2020 vaalista horaarikartan, mutta en julkista sitä tässä.

Lisää tietoa USA:n presidenttien astrologiasta löytyy mm.: https://www.neptunecafe.com/USPresidents.html

Ja runouden ystäville, kirjasta Bob Searle: Donald Trumpin kauneimmat runot (Aula&co, 2017) runo

Minä voitin! Onhan tässä olut katastrofeja, mutta tämä on niistä pahin!

PS2 Kuinka politiikan tutkijat ennustavat vaalien tuloksia? Esimerkiksi amerikkalainen professori Alan Lichtman käyttää ennustuksissaan alla olevia tekijöitä. Tämä proffa on ennustanut oikein kaikki yhdeksän viimeisen presidentinvaalien tuloksen sitten vuoden 1984 vaalien! Hän asettaaa etusijalle ehdokkaan aseman puolueessa, kaikki muu on toissijaista. Myös astrologiassa on tehty samaa. Demokraattisen ja Rebublikaanisen puolueen syntykarttoja on tutkittu. Vastaava youtube -sivu löytyy: täältä

Puolueen antama mandaatti eli ehdokkaan asema oman puolueensa sisällä
kilpailutilanne
istuvan presidentin tilanna
kolmannen osapuolen vaikutus
lyhyen aikavälin taloustilanne
pitkän aikavälin taloustilanne
politiikan muutokset
sosiaalinen levottomuus
skandaalit
ulkopoliitulkopoliittinen/sotilaallinen tappio
ulkopoliittinen/sotilaallinen voitto
istuvan presidentin karisma
haastajan karisma

Raimo Nikula, 05.02.2020.

 

Takaisin alkusivulle  Lisää juttuja