Eräs ihmiskohtalo

Tämä on lähes täydellinen keissi. Se näyttää miten astrologia toimii täysin vastaansanomattomasti jos vain vastaanottaja on järjissään eikä patologinen torjuntakoneisto ole vahvempi kuin järki.

Kysymys on yhden yksilön elämästä, joka kesti vain 23 vuotta. Tämä tapaus ei ole tunnettu länsimailla kovin hyvin. Mutta netistä ronkkimalla löytyy melkein mitä vain. Jopa tämä sivusto.

Olga Hepranova syntyi 30.6.1951 Prahassa keskiluokkaiseen perheeseen, jonka isä oli toimittaja ja äiti hammaslääkäri. Ujo ja hiljainen tytär kasvoi siinä sivussa kunnes hän alkoi olla murrosiässä. Hän yritti itsemurhaa 13-vuotiaana. Jotain oli vialla. Tytär vietiin psykiatriselle osastolle, jossa hän viipyi vuoden päivät. Syy itsemurhaan oli looginen: hän halusi kuolla. Mitään pakottavaa syytä itsetuhoon ei ulkoisesti ollut. Tosin Olga oli koulussa kiusattu ja hyljeksitty. Hän ei ollut ihan heterokaan vaan joutui varhain lesbosuhteisiin. Hän ei viihtynyt koulukiusattuna vaan eristäytyi yhä enemmän ja katkoi suhteita ihmisiin ollen lopulta yksin. Hän teki hanttitöitä ja rupesi ajamaan kuorma-autoja, joilla kuljetettiin sprinkler sadettimia ja muuta kamaa.

Heinäkuun 10. pvä 1973 hän oli tehnyt päätöksensä ja ajoi kuorma-autollaan ratikkapysäkille, jossa seisoi toistakymmentä ihmistä odottamassa. Kahdeksan kuoli. Kansa raivostui ja Olga haluttiin lynkata siihen paikkaan.

Kuulusteluissa Olga kertoi haluttomasti mm. seuraavia asioita itsestään:

Hän oli vaitelias ihminen, joka luki paljon, psykologiaa ja filosofiaa. Hän saattoi elää päivä sanomatta sanaakaan. Hän ei sietänyt komentelua ja saattoi räjähtää yhtäkkiä.
Hän ei halunnut erityisesti tappaa näitä kahdeksaa ihmistä, he vain sattuivat olemaan pysäkillä.
Hän oli kokenut yhteiskunnan ja työnantajansa olevan väkivaltaisia koneistoja, ne tekivät ihmisillä mitä halusivat ja siksi periaatteessa ihmiset voivat tehdä samaa yhteiskunnalle.
Hän halusi kostaa, antaa takaisin mielivaltaisesti, mitä oli kokenut itse saaneensa. Yhteiskunta tuhoaa yksilöitä, mutta yksilöt voivat tuhota yhteiskuntaa.

Olga kertoi myös seksuaalisuudestaan. Hän sanoi olevansa 30% hetero, mutta useimmat orgasmit hän sai vain naisten kanssa tai masturboimalla. Hän oli osittain hyväksynyt olevansa sisäisesti enemmän mies kuin nainen. Silti hän oli kaunis nainen, jonka syvät ja tenhoavat silmät herättivät huomiota.

Olga syyllistyi massamurhaan 22-vuotiaana. Hänet passitettiin vankilaan. Vuonna 1975 lopullinen tuomio tuli ja se pantiin täytäntöön 12.3.1975. Hänet hirtettiin viimeisenä ihmisenä Tsekkoslovakiassa. Sen jälkeen kuolemantuomio poistettiin. Tuomari viittasi tuomionjulistuksessaan teon ”eläimelliseen” luonteeseen. Siitähän ei tietenkään ollut kysymys. Hän ei kestänyt nousua hirttolavalle vaan pyörtyili ja paskoi housuunsa. Pyöveli, joka hoiti teloituksen, menetti kiinnostuksen työhönsä.

Olga Hepranovan syntymäaikaa ei ollut tarjolla. Tsekkiläinen astrologi nimimerkillä ”Ing. Cinderella” esitteli tapauksen tsekkiläisessä astrologian opiskeluryhmässä 2007 ja esitti melko vastaansanomattoman kartan, jossa Kalat nousee. Tämä näyttää hyvin sopivalta kartalta. Kalat nousee ja Aurinko/Uranus/Merkurius on kartan pohjalla Ravussa ja koko kartta hallitsee muuten Jupiterin ja Neptunuksen oppositio, joka purkautuu Rapuun T-ristinä ja tarkimmin sen kärjellä on Merkurius. Kartta on intensiivisesti sisäänpäinkääntyneen ihmisen vastine. Vain Saturnus ja Neptunus ovat horisontin yläpuolella ja nekin 7.huoneessa.

Kun tiedämme mitä Olga teki, voimme poimia rusinat pullasta ja väkivaltaan johtavia tekijöitä on selvästi kaksi, kolme. Yksi on Marsin neliö Saturnukseen, joka tunnetusti synnyttää erityisen vihamielisen ja täysin irrationaalisen suhteen joko itseen tai muihin ihmisiin. Ihmisvihaaja misantrooppi voi syntyä pelkän neliön ansiosta. Joillakin viha kääntyy enemmän sisäänpäin ja itsetuhoisuus voi jossakin elämänvaiheessa leimahtaa liekkeihin. Toinen tuhoisa kuvio on Venus/Pluto – konjunktio Leijonassa ja 6.huoneessa, joka on pätevä merkki kuvaamaan sisäistä kaaoksellista rakkauden kokemusta, jossa on sekä elämänmyönteisiä että elämänkielteisiä aineksia, seksuaalisia ristiriitoja ja viettipaineiden säätelyä. Ja mitä on sanottava kartan T-rististä, Jupiter/Neptunus/Aurinko-Uranus-Merkurius? Sekin on tietysti mukana itsetuhoisan tai elämänpaon ja rajoitteiden alla kärsivän ihmisen merkkinä.

Marsin ja Saturnuksen neliö korostui sinä päivänä kun Olga ajoi päin ratikkapysäkillä odottavia ihmisiä. Silloin tr-Saturnus oli tullut radix-Marsin päälle Kaksosissa (liikennevälineitä kuorma-auto ja ratikka) ja neliössä r-Saturnukseen. Transiiteista toiseksi merkittävin on tr-Marsin tulo radix-Jupiterin päälle Oinaassa. Tuhoisat teot vaativat myös rohkeutta kuten sankarilliset ja tässä sitä on runsaasti. Mars ja Venus olivat murhapäivänä kolmiossa keskenään eikä ole vaikea ajatella että teko oli myös jollain vähemmän ilmisellä tavalla seksuaalinen teko. Ja kolmanneksi voi nähdä miten Kuun solmut olivat kiertyneet niin että Alasolmu oli juuri ylittänyt Olgan Aurinko/Uranus –konjunktion Ravussa. Jos Alasolmussa on lukemattomien elämien siivilöitynyt kokemusaines, joka etsii tasapainoa uuden elämän kautta, Solmujen transiittien pitäisi antaa vihjeitä siitä miten tämä tasapainon etsintä sujuu kussakin elämänvaiheessa. Päästä eroon jostakin ahdistuksen piinasta voi tulla pinnalle Alasolmun kovin aspektien kautta. Alasolmun ylitys Uranukseen nähden voi olla mitä paradoksaalisin asia. Uranus haluaa vapauteen ja Alasolmu pitää kiinni menneisyyden ehdollistumissa. Neljäs transiitti noina aikoina oli pitkäaikainen: tr-Uranus oli tullut yhteen radixin Neptunuksen kanssa. Tämä on kollektiivinen transiitti koskien kaikkia parikymppisiä ihmisiä. Se voi olla ensimmäisiä virstanpylväitä siinä, tajuaako ihminen olevansa erilainen, oma yksilöllinen minänsä massavaikutusten keskellä vai sulautuuko hän joukkoon kuin sokuri veteen. Tr-Pluto oli ohittanut jo neliön Olgan Saturnukseen ja tullut Vaakaan.

Aurinkopaluu 1973 ja 1974

Juuri ennen ratkaisevaa tekoa, Olgan aurinkopaluu 1973-74 kartta yllä) oli alkanut. Tällä kartalla Aurinko oli konjunktiossa Kuun alasolmuun ja Kuu oli tulossa Aurinkoa kohti. Myöhemmin päivällä (klo 12:38) oli auringonpimennys. Kuu, Solmu ja Aurinko olivat 12.huoneen rajoilla. Tämä kuvaa melko täydellisesti luisumista kohti omia tiedostamattomia ja pakonomaisia viettymyksiä, joita ei voi estää. Kaikki on lopussa: huone on viimeinen, kuunvaihe on viimeinen. Peräytyäkään ei voi, siellä on Saturnus vastassa Kaksosten lopussa. Kartan sinetöi se, että Plutolla on neliöt kaikkiin mainittuihin tekijöihin ja Mars vastapäätä Oinaasta tekee samoin kolme neliötä. T-ristin kärki osuu Aurinkoon ja Alasolmuun. Jos Alasolmu on jonkinlainen velka, jota on vain vähän lyhennettävissä, on tässä halua kuitata se omalla elämällä. Paluukartta myös opettaa että AS ei sinänsä paljon merkitse eikä se että Merkurius nousee eikä Venuskaan ole kaukana. Kun koko kartan painotukset ovat muualla, ne ovat vain rikkana rokassa.

Vuoden 1974 aurinkopaluun (kartta alla) vaikutus ulottui Olgan teloitukseen asti. Se oli hänen viimeinen kokemansa aurinkopaluu. Tämä kartta on hämmästyttävä juuri MC:llä olevan kolmikon vuoksi: Aurinko on 8.17 Rapu, Saturnus 8.19 Rapua ja peräytyvä Merkurius 8.52 Rapua. Tämä on omalaatuinen yhteenhitsautuma, jossa ei juuri rakoa löydy. Kenties se viittaa suureen päättäväisyyteen ratkaista oma elämä tuhoisalla tavalla? Kaikki nämä Rapu-planeetat ovat konjunktiossa MC:n kanssa, neliössä Askendenttiin ja Plutoon, joka nousee. Muuten ei kartalla olekaan juuri mitään mielenkiintoista, mutta tämä riittää. Teloitus oli julkisuudessa huomiota herättänyt tapahtuma, poikkeuksellinen kaikin puolin. Tässä oli myös koko kansaa koskeva opetus menossa: Olgan hirttotuomio lopetti kuolemantuomioiden jakamisen Tsekkoslovakiassa.

Hirttotuomio pantiin täytäntöön 12.3.1975. Pluto oli saapunut lähes minuuttitarkkaan neliöön Olgan Aurinko/Uranus – konjunktion kanssa. Myös tuona päivänä oli viimeinen kuunvaihe menossa – nyt Kaloissa, Olgan radixin nousumerkissä. Tr-Saturnus oli hiljattain ylittänyt samaisen Aurinko/Uranus –konjunktion.


Takaisin arkistoon