Ihmisen biologinen alku - genus-kartta

Astrologiassa kaikki ennen syntymää kirjautuvat taivaalliset tapahtumat viittaavat menneisyyteen. Lisäksi astrologian symboliikan luonne on sellainen, että siitä ei voi eritellä erikseen fyysisiä ja henkisiä toimintoja – kaikki tulee kokonaisuutena näkyviin kartalla. Menneisyyteen viittaavia menetelmiä ovat mm. konversioprogressiot (nykyisyydestä lasketaan proget kohti menneisyyttä - en ole havainnut toimivaksi) ja kaikki prenataaliset tapahtumat kuten uusikuu ennen syntymää, auringonpimennys ennen syntymää ja tuon pimennyksen Saroksen emokartta jne. Jos puhutaan ihmisen biologisesta alusta, hedelmöitys tapahtuu normaalisti yhdeksän kuukautta ennen syntymää. Ihmisalkio viipyy kohdussa keskimäärin 267-273 vuorokautta. Vaihtelua on kovasti raskausajan pituudessa. Ennen 22. raskausviikkoa syntyneet ovat Arvo Ylpön antaman termin mukaan keskosia. Näitä on noin 4% vauvoista. Maailmanennätys on Rumaisa Rahman – nimisellä pien-pienokaisella, joka syntyi v.2004 USA:ssa 24 senttisenä keskosena ja karkkipussin painoisena, 244 grammaa elämänhalua täynnä.

Jos aikoo tutkia omaa elämää biologisesta näkökulmasta, voi tehdä hedelmöitys- tai siitoskartan. Termi siitoskartta kalskahtaa varmaan joidenkin korvaan eläinlääkärin termiltä, kenties härskiltä joten voimme hienostella ja kutsua sitä latinalaisella korvikkeella ”genus-kartta”. Siitoshetkeä emme voi määritellä, se on mahdotonta koska hedelmöityminen voi tapahtua vaihtelevasti. Joskus se tapahtuu välittömästi yhdynnän jälkeen, joskus tuntien kuluttua, toisinaan siihen menee vuorokausi, enemmänkin. Kellonaikaa ei voi tarkentaa. Siksi on otettava käyttöön oikaisumenetelmä, joka perustuu yksinkertaiseen perusajatukseen siitä että hedelmöitysaika on yhdeksän kuukautta ennen syntymää ja että ”oikea päivä” on se, jolloin Kuu oli samassa kohtaa (ainakin samassa merkissä) eläinrataa kuin syntyessä. Kellonaika pidetään myös samana kuin syntymäkartalla. Siis: omasta syntymäpäivästä vähennetään 9 kk ja pidetään Kuu, syntymäaika- ja paikka entisellään. Tämä toimii jos raskausaika on ollut suunnilleen normaali.

Genus-kartta näyttää tilanteen raskauden alussa. Vaikka se ei tee sitä kirjaimellisesti ”oikeaan aikaan”, se on silti merkittävä uuden elämän aloituksen kannalta. Genus-kartan kohdalla voi kysyä: mitä voimia oli läsnä kun vanhemmat päättivät (tai antoivat luonnon hoitaa päätöksenteon) synnyttää minut? Luonto on aina hedelmällinen, kaikki elolliset pyrkivät vain lisääntymään, kasvamaan ja levittämään omaa siementään. Ihminen ei ole poikkeus. Sukupuolinen vetovoima ja rakkaus ovat sen erään määritelmän mukaan luonnon huijauskeino suvun jatkamiseksi. Rakkaus on humala, jonka aikana tulee tehtyä asioita, jotka sitovat vanhempia pariksikymmeneksi vuodeksi eteenpäin vaipanvaihto- ym. tehtäviin. Lapsen synnyttyä, hänen oma tietoisuutensa alkaa muokata omaa minuutta. Sitä ennen hän on enemmän tai vähemmän täydellisesti perinnöllisyyden varassa, sanovat materialistit. Tai hän on karmisen ennaltamääräytymisen varassa, joka etsii sopivat vanhemmat, sopivan ajan ja ympäristön, jossa syntyvä lapsi voi alkaa purkamaan karmaansa, sanovat spiritualistit.

Lastentekoon ei vaadita ajokorttia, kaikilla on lupa yrittää. Siksi maailmassa on kaikenlaisia vanhempia ja kaikenlaisia lapsia. Vanhemmat katsovat pienokaistaan ja alkavat projisoida siihen omia toiveitaan ja keskeneräisiä haaveitaan: tuleva aivokirurgihan pojasta tulee ja tytär on ilmetty ensimmäinen Marsin kolonialisoinnin naisjohtaja, joo. Mutta lapset ovat mitä ovat, joskus vanhempiensa psyyken alisteisia jatkeita, joskus päinvastoin täydessä sodassa vanhempiaan vastaan. Useimmiten siltä väliltä.

Genus-kartan ”toimivuuden” voi kuka tahansa todeta vain tekemällä niitä tarpeeksi tunnetuille henkilöille. Itsestä kannattaa aina aloittaa. Genus-kartalla näkyy symbolisella tasolla jotain siitä luonnon tarkoituksenmukaisuudesta kun naaraan munasolu hedelmöityy uroksen siittiöllä, jonka onnistuu läpäistä sopivana hetkenä ne moninaiset torjuntakeinot, joita naisen elimistöllä on käytössään. Mikä sai vanhemmat yhteen, mitä tarkoituksellisuutta voi nähdä heidän yhtymisessään, missä tilassa he elivät ja olivat ”lapsenteon” aikana?

Genus-kartalla hitaat planeetat ovat suunnilleen samoissa asteissa kuin syntymäkartalla, Aurinko on +90 (avautuva neliö) radixin Auringosta (esim. radix-Aurinko 7 astetta Härkää ja Genuskartalla noin 7 Leijonaa), muut planeetat ovat liikahtaneet enemmän tai vähemmän. Samoin genus-kartan MC on noin +90 radixin MC:hen verraten. Normaalissa yhdeksän kuukauden raskaudessa, genus-kartan Kuu asetetaan samaan merkkiin ja suunnilleen samaan astelukuun kuin radixilla. Joskus se vaatii sitä että karttaa pitää veivata päivä tai pari eteen- tai taaksepäin sen tavanomaisen -270 vrk:n lisäksi. Pitämällä syntymäajan samana, Aurinko on samassa huoneessa kuin radixilla – sekään ei muutu. Jos henkilö on syntynyt 16.11. silloin 10.huoneen Aurinko Skorpionissa radixilla muuttuu 10.huoneen Auringoksi Leijonassa genus-kartalla ja se osuu 15.-17.8. väliselle ajalle.

Voi jättää kaikki kysymykset ja määritelmäyritykset (ja määritelmät astrologiassa toimivat yleensä heikosti ja himmeästi) sikseen ja vain katsoa genus-karttoja ja poimia sieltä tärkeimmät rakenteelliset kuviot ja polttopisteet. Se auttaa jo suuresti ymmärtämään miten genus-kartta tukee ja avaa syntymäkarttaa. Mikä on alkuvaiheessa läsnä (genus), on läsnä myös ihmisen syntyessä (radix) vaikka kuinka muuntuneessa muodossa.

Woodyn radixia (yllä) hallitsee vahva Aurinko/Jupiter/Merkurius -kolmikko ja sen neliö nousevaan Neptunukseen. Siitä syntyy suurista elämänkysymyksistä tietoinen (Jousimies) humoristi,joka ei tiedä mitään varmasti, mutta osaa käännellä asioita huvittavasti, kärsii Äiti-sidoksesta ja traumaattisista naisssuhteistaan. Mutta Saturnus DS:llä kuuluu mukaan kuvioon ja kertoo ihmissuhteiden ongelmallisuudesta - pitääkö sopeutua yleisiin sosiaalisiin normeihin vai tehdä oma versio parisuhtesta vaikka sitä katsotaan paheksuen?

Woody Allenin karttaa on pyöritelty astrologiassa usein. Syntymäkartalla Woodylla on paljon puhuva T-risti Mars oppositio Pluto ja molemmat neliössä Venukseen. Monipuolisesti luova, taiteellinen ja viihdyttävä ihminen, mutta kaiken takana on voimakas energeettinen libido, Venus/Mars/Pluto, joka uhkaa ajoittain karata käsistä. Vahva Neptunus takaa sen että tuo ei käänny väkivallaksi naisia kohtaan ("sarjaraiskaaja-murhaaja-paloittelija" Hollywoodin tyyliin).Woodyn genus-karttaa en ole nähnyt esiteltävän.

Asiat eivät muutu helpomman näköiseksi myöskään genus-kartalla (yllä). Skorpioni nousee, Jupiter 1.huoneessa (humoristi, huuliveikko), mutta Mars 12.huoneessa ja tarkoin neliössä Plutoon ja molemmat ovat kovassa kulmassa Uranukseen. Siis Mars/Uranus/Pluto – t-risti. Se osoittaa samaan suuntaan kuin radixin vastaava T-risti, jossa on mukana Venus, rakkauden indikaattori. Paineita on erotiikan alueella ja seksuaalisuus on kiltin miehen ikuinen painajainen. Siinä missä dixie-musiikki, sketsit ja elokuva purkavat normaaleja sosiaalisia paineita ja henkilökohtaisia traumoja, ovat seksuaaliset paineet niiden ulottumattomissa. Genus-kartan Mars 12.huoneessa on vielä konjunktiossa radixin Venuksen kanssa. Se on täydellinen osoitus siitä miten ehdottomia eroottiset tarpeet ja vietit ovat. Marsin sijainti kertoo että Woodyn ja Mia Farrowin ottotyttären ( Soon Yi Previn - nykyään Woodyn vaimo) suhde paljastuttuaan toi mukanaan syytöksiä, huonoa mainetta ja mustamaalausta.

Genus-kartalla on 4.huoneessa Kuu, Saturnus ja Aurinko. Kuu/Saturnus on viite vaikeasta vanhempi-suhteesta, kiinnipitävästä äidistä ja juutalaisperheen angstista, jota Woody on joissakin elokuvissaan karrikoiden paljastunut. Aurinko 4.huoneessa on oppositiossa Neptunukseen: identiteettiongelmainen ihminen: kuka V minä olen, mitä minä teen täällä, miksi kaikki muuttuu ja hajoaa, miksi mikään ei ole sitä, miltä näyttää? Neptunus voi olla hyvä 10.huoneessa purkamaan epävarmuutta luoviin töihin. Elokuvissa saa olla epävarma, traumaattinen ja aina kusessa ihmissuhteissaan. Genus-kartan yksinäisin planeetta on juuri Venus Oinaassa ja 5.huoneessa. Rakkauden puutteesta tai täyttymättömyydestä on siis kyse. Venus on samassa asteessa kuin Mia Farrowin Venus (ja Soon Yi Allenin Kheiron) – siinä pieni linkki parisuhteen valotukseen.

Ne, jotka uskovat että vain hyvin tarkat, matemaattiset tai luonnontieteellisesti perustellut asiat ovat tosia, ovat väärässä. Hyvinkin löysä, keskiarvoilla pelaava Genus-kartta on siitä eräs osoitus. Kokeilkaa, tutkikaa omaanne. Jokainen ihminen, joka omakohtaisesti kokeilee ja koettelee astrologiaa eikä vain pyörittele teorioita, on oikeutettu olemaan oman kokemuksensa vahvistama empiristi muistaen samalla että saadut tulokset ovat vain suhteellisesti tosia, tietyn näkökulman todentamia. Eikä biologinen alku ole oikeastaan minkään absoluuttinen alku.

Raimo Nikula, 24.6.2023, ilmestyi alunperin Genitura-sarjassa 2016.

Juhannus on hedelmällistä aikaa...kuinka moni suomalainen on nähnyt päivänvalon jussina ja on on tullut siitetyksi syyspäivän tasauksen hurmiossa?

 

Takaisin etusivulle